Almanya, Kiev Büyükelçiligini Yeniden Açacak

Almanya Basbakani Annalena Baerbock, Almanya’nin Kiev Büyükelçiligini sinirli kapasite ile yeniden açacagini duyurdu.

Almanya, Kiev Büyükelçiligini Yeniden Açacak
Ukrayna’yi ziyaret eden Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Baerbock yaptigi açiklamada, Almanya’nin Kiev Büyükelçiligi’ni sinirli kapasite ile yeniden açacagini duyurarak, Almanya’nin Kiev Büyükelçisi Anka Feldhusen’in görevine devam edecegini aktardi.

Baerbock, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in kendi kendini aldatmaya kurban gittigini aktararak, “Avrupa’daki özgürlük ve insanlik degerlerimizin bizi yozlasmis ve zayif kildigina inaniyordu. Ukraynalilar gerçekte bunun tersi oldugunu kanitladilar. Özgürlük isteginiz sizi güçlü kilar” dedi.

Baerbock, “Bu nedenle mücadeleniz, liberal demokrasi ile otokratik rejimler arasindaki dünya ihtilafinda bir dönüm noktasidir” dedi.

Alman heyetinden bir kaynak ise, Baerbock’un Zelenskiy ve Hollanda Disisleri Bakani Hoekstra ile açik ve dostane bir görüsme gerçeklestirdigini belirterek, "Görüsme, askeri alanda Ukrayna’ya yardim ve yeniden yapilanma ile Ukrayna’dan ihtiyaç duyulan küresel gida ihracatinin ablukasinin nasil çözülecegine odaklandi" dedi.

Kaynak: İHA