Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Son 20 Yilda Asgari Ücreti 23 Kat Arttirdik'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türk ekonomisinin ciddi sinamalardan geçtigini belirterek, "Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarini genislettik bir yandan ücretleri artirdik. Son 20 yilda asgari ücreti rakam olarak 23 kat artirdik" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Son 20 Yilda Asgari Ücreti 23 Kat Arttirdik'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Istanbul Tersane Komutanligi’nda isçilerle iftar programinda bir araya geldi. Programda konusan Cumhurbaskani Erdogan, “1 Mayis’i kendi bayramim olarak da kabul ediyorum. Tersane isçilerimizle TÜRK-IS sendikamizin temsilcileriyle birlikte bu güzel 1 Mayis aksaminda iftar sofrasinda bulusarak bu sevince ortak olmak istedik. Sizlerin nezdinde insanligin Ramazan Bayrami’ni tebrik ediyorum. Maalesef ülkemizde bazi kesimlerde bir sükürsüzlük bir tatminsizlik bir karamsarlik hali aldi basini gidiyor. Halbuki elimizdeki sükredecegiz sonra daha iyisi için çalisacagiz. Bunun ne demek oldugunu en iyi siz isçi kardeslerim bilir. Dünyamiz bir krizi içinde çirpinirken, biz enerjimizi yatirima, istihdama, üretime, ihracata yönlendirdik” dedi.



“TÜRKIYE’NIN TÖKEZLEMESINI BEKLEYENLERI 20 YILDIR OLDUGU GIBI BUNDAN SONRA DA HÜSRANA UGRATMAYA DEVAM EDECEGIZ”

“Hayat pahaliligi sebebiyle alim gücümüz bir parça düsmüs olabilir ama 30 milyon vatandasimiza çalisacak is, her ay evine girecek düzenli gelir sagladiktan sonra insallah bu kayiplarin hepsini de kisa sürede telafi ederiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaskani Erdogan, “Türkiye çalistikça, ürettikçe ve gelecegine sahip çiktikça hiç kimse bu milletin sirtini yerine getiremez. Elleriniz ovusturarak Türkiye’nin tökezlemesini bekleyenleri 20 yildir oldugu gibi bundan sonra da hüsrana ugratmaya devam edecegiz. Türk ekonomisi ciddi sinamalardan geçiyor. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarini genislettik bir yandan ücretleri artirdik. Gelir ve damga vergilerini kaldirdik.? Son 20 yilda asgari ücreti rakam olarak 23 kat, reel olarak da 1,5 kat artirmamiz önemli. Bu yolda son nefesimize kadar mücadelede kararliyiz. Bugün insanligin sahip oldugu her seyin gerisinde pek çok kisinin alin teri, emegi ve fedakarligi vardir” diye konustu.

(Aykut Zor - Sevgi Canpolat/IHA)
Kaynak: İHA