Van Gölü Ekspresi, 8 Bin 600 Fotograf Arasindan Ödül Alan 44 Fotograf Arasina Girdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde çekilen Van Gölü Ekspresi fotografi 8 bin 682 fotografin gönderildigi ulusal yarismada sergileme ödülüne layik görülerek ilk 44 fotograf arasinda girdi.

Van Gölü Ekspresi, 8 Bin 600 Fotograf Arasindan Ödül Alan 44 Fotograf Arasina Girdi
Anadolu Hayat Emeklilik tarafindan, amatör ve profesyonel kadin fotografçilarin kendi objektiflerinden hayata ve dünyaya bakislarini yansitan eserlerini toplumla paylasmaya araci olmak ve onlarin motive olmasina katkida bulunmak amaciyla düzenlenen “Kadin Gözüyle Hayattan Kareler Ulusal Fotograf Yarismasi” sonuçlandi. 2 bin 516 kadin fotografçinin 8 bin 682 fotografla katildigi yarismanin kazananlari belli oldu. Tatvan ilçesinde görev yapan Sosyal Bilgiler Ögretmeni Mihraç Kulu tarafindan çekilen Van Gölü Ekspresi’nin, Rahva bölgesinde bulunan Kirkor Dagi eteklerindeki muhtesem görüntüsü binlerce fotografi geride birakarak ödüle layik görüldü.

Çektigi Van Gölü Ekspresi fotografiyla derece alan fotografçi Mihraç Kulu, amacinin çektigi fotograflarla bölgenin güzelliklerini tanitmak oldugunu söyledi.

Ankara’dan çikip son duragi olarak Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Van Gölü Ekspresi’nin, Rahva bölgesinde bulunan Kirkor Dagi güzel görüntüler olusturdugunu kaydeden Kulu, “Subat ayinda büyük emekler vererek çektigim Van Gölü Ekspresi fotografimin ulusal bir yarismada derece almasinin tanitim yönünden önemli katkilar sunacagini düsünüyorum. Zaten son zamanlarda çektigim ve paylasimlar yaptigim fotograflarda amacim bölgenin güzelliklerini tanitmak. Popüler olan ve ilginin çok büyük oldugu bu yarismada Van Gölü Ekspresi fotografimin derece almasinin dikkatleri bu yöne çekmesinde etkili olacagina inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA