Ramazan Ayi Ile Birlikte Gida Isletmelerinde Denetimler Artti

Ramazan ayinin baslamasiyla birlikte harekete geçen Gida Kontrol Genel Müdürlügü gida denetim ekipleri, denetimlerini arttirdi.

Ramazan Ayi Ile Birlikte Gida Isletmelerinde Denetimler Artti
Edirne’de Ramazan ayi dolayisiyla denetimlerini arttiran Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekipleri, zincir marketlerde ürünlerin tarihleri ve hijyen konusunda kontrol yapti.

Ramazan ayi dolayisiyla hazirlanan gida kolilerini açan ekipler, kolinin içinde bulunan ürünleri de tek tek çikararak tarihlerini kontrol etti.

Vatandaslarin marketlerde ürünlerle ilgili karsilastiklari sorunlari Alo 174 Gida Hatti’na bildirmesi gerektigini aktaran ekipler, soguk zincir ürünlerin gida güvenligi kriterlerine uygunlugunu ve evraklarini da kontrol etti.

Her zaman oldugu gibi ramazanda da ürünlerin kalitesine ve tarihine dikkat ettiklerini söyleyen Market sorumlusu Emrah Özcan, gelen ürünlerin öncelikle tarihlerini incelediklerini ve bunlarin kontrollerini sürekli yaptiklarini ifade etti.

Ürünlerin günlük olarak tarihlerini kontrol ederek müsterilere sunduklarini belirten Özcan, "Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri sik sik denetimler gerçeklestiriyor. Ekiplerle raflarda tarih kontrolü yapiyor. Ürünlerin raporlarini kontrol ederek, analiz ediyorlar" dedi.

Alisverise gelen vatandaslardan Simge Altinok, denetimlerden memnun olduklarini belirtti.

Daha önce fark etmeden baska bir marketten tarihi geçmis bir peynir aldigini hatirlatan Altinok, bu noktada hem isletmelerin hem de ekiplerin daha sik tarih ve fiyat denetimi yapmasi gerektigini ifade etti.

Son aylarda bazi marketlerde fiyatlarin sik sik degiskenlik gösterdigine deginen vatandaslardan Yasar Sanal, fiyat denetimlerinin daha fazla yapilmasi ve sürekliligin saglanmasi gerektigini söyledi.



Denetimlerin Ramazan ayi boyunca artarak devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA