Çocuklar Bu Pistte Trafik Kurallarini Eglenerek Ögrenecek

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafindan hayata geçirilecek olan proje ile çocuklara trafik kurallari eglenceli bir sekilde ögretilecek.

Çocuklar Bu Pistte Trafik Kurallarini Eglenerek Ögrenecek
Ünye Belediye tarafindan baslatilan çalismalarda kentin gelecegi olan çocuklara trafik bilincini küçük yasta asilamak amaci ile trafik egitim pisti olusturuldu. 5 bin metrekarelik alana kurulan pistte sehrin trafik açisindan içerisinde bulunan hastane, okul gibi binalarin yani sira yol, üst geçit, hemzemin geçit ve yaya geçitleri yer alacak. Çocuklar egitimciler esliginde akülü araçlarla pisti kullanarak uygulamali olarak egitim alacak. Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri yaninda yer alan pistin açilisi peyzaj ve çevre düzenleme çalismalarinin ardindan yapilacak.

Gençlere ve çocuklara daha yasanabilir bir kent hazirlamak için çalistiklarini ifade eden Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, “Gençlerimize ve çocuklarimiza yapilan her dogru yatirimin gelecegimize yapildiginin farkinda olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Çocuklarimizin trafik bilincini eglenerek ögrenebilecekleri ‘Çocuk Trafik Egitim Pisti’ni çok yakinda hizmete açmis olacagiz. Çocuklarimiz okullarda aldiklari egitimlerini bu pistimizde uygulamali olarak daha kolay ögrenebilecekler ve kentimizin gelecegi yavrularimiz trafik bilinci ile yetismis olacak. Çalismalarimiz son asamaya geldi, kisa süre sonra çocuklarimizla birlikte pistimizi hizmete açmis olacagiz. Bu yaz çocuklarimiz pisti kullanarak trafik kurallarini ögrenecekler” dedi.

Kaynak: İHA