Antalya'da 4 Bin 350 Metre Uzunlugundaki Teleferigin Çekici Halati Degistirildi
Antalya’nin Kemer ilçesinde 2365 metrelik Tahtali Dagi’nin zirvesine çikmak için 2007 yilinda hizmete giren teleferik, 15 yil bakimina alindi. Halatlarin yenilenmesinden kabinlere kadar birçok tesisatin bakima alindigi tesiste, 4350 metre uzunlugundaki teleferigin çekici halati da degistirildi.

Teleferik bakim planlayicisi Roland Streule, teleferikte yapilacak çalismalari bir yil öncesinden planladiklarini söyledi.
Burada yapilan en büyük isin halatlarin degisimi oldugunu anlatan Roland Streule, “Ölçümlerimiz sonucunda halatin yenilenme zamani geldigini gördük. Çekici halati yeniledik. Normalde halatlarin ömrü 20 yildir. Bizim buradaki halatlar daha fazla yogun kullanildigindan dolayi halat degisimini erkene çektik ve 15 yil da degistirdik. Eger bu halatlari degistirmezsek halatlarda sikinti olur” dedi.
“Halatlar Isviçre’de üretildi”
Halatlarin siparislerini bir yil önceden verdiklerini söyleyen Roland Streule, “Bu halatin teslimat süresi 6 ay sürdü. Halat Isviçre’de üretildi. Buraya özel araçlar ile yaklasik 10 gün içinde geldi. Halatin yaklasik 56 bin kilo agirligi var. Mart basinda bakimlarin ön hazirliklarina basladik. Kapanis ile birlikte yogun sekilde çalismalara 21 Martta bakim islemlerine basladik. 10 nisan da bakim islemleri tamamlanacak. Çekici halatlarinin degismesi ile birlikte sürüs takimlarinin yeniden yeniledik. Kabinleri boyadik. Sürüs takimlarinin bakimlari periyodik olarak 6 yilda bir yenilenir fakat biz bunu halat degisimi ile birlikte kombine ettik. Ayni zaman içerisinde peronlarin tamiratlari, yolun yenilenmesi ve bir çok bakimini yaptik. Bu isleri müsteri yogunlugunda yapamadigimiz için simdi yapmaya karar verdik. Toplam 9 bin metre halat degisti. Alt istasyon ile üst istasyonun arasinin halat uzunlugu 4350 metredir. Bizim halat sonsuz dügüm oldugu için gelen çekici halatin uzunlugu yaklasik 9 kilometredir” diye konustu.
