Sarküteri Cinayetinde Saniga Indirimsiz Müebbet

Burdur’da geçen sene bir kadinin sarküteride öldürülmesin iliskin dava sanik, indirimsiz müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Sarküteri Cinayetinde Saniga Indirimsiz Müebbet
Burdur’un Bucak ilçesinde 28 Nisan 2021 tarihinde meydana gelen olayda Ramazan Topay, Hatice Isik ve esinin çalistigi sarküteriye pompali tüfekle geldi. Burada Hatice Isik’a ardi ardina ates eden Ramazan Topay’in elindeki tüfegi Mehmet Isik aldi. Topay tüfegi kaptirdiktan sonra geldigi araçla olay yerinden uzaklasirken, Hatice Isik hayatini kaybetti.

Burdur Agir Ceza Mahkemesi’nde devam eden durusmaya sanik Ramazan Topay, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi üzerinden katildi.

Mahkeme salonunda Hatice Isik’in annesi, babasi, esi ve avukatlari ile sanik avukati ise hazir bulundu. Savci, mütalaasinda sanigin haksiz tahrik indirimi uygulanmadan kasten öldürme suçunda yargilanmasini talep etti.

Son sözü sorulan sanik Ramazan Topay, "1 yildir cezaevindeyim. Keske beni öldürselerdi de bunu yapamasaydim. Vicdan azabi duyuyorum. Suçlamayi kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, karar öncesi kisa bir ara verdikten sonra sanik Ramazan Topay’in indirimsiz müebbet hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi.

Durusma çikisi müsteki avukati Süleyman Uysal yaptigi açiklamada, “Bugün bir nebze olsun çok sevinçliyiz. Evet cinayete kurban giden Hatice’nin geri gelmeyecegi kesin ama en azindan saniga hiçbir indirim olmaksizin müebbet hapis cezasi verilmis olmasi bizleri ve ailesini bir nebze olsun memnun etmistir. Kararin bu sekilde çikmasinin tüm Türkiye çapinda kadin cinayetleri için önemli oldugunu düsünüyoruz. Çünkü bu indirimsiz müebbet cezasi bu suçu isleyecek kisilere örnek olacaktir” seklinde konustu.

Hatice Isik’in annesi Nazife Varkal ise, “Bizi yaktilar. Simdi içimiz sönecek mi, sönemez. Bu oruçlu günümüzde buraya geldik. Iki yavrusu vardi, boynu bükük kaldi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA