Kokuroglu Açiklamasi 'Ikinci El Piyasasini Kayit Disi Satis Yapanlar Sisirdi'

Ünye Oto Galericiler Dernegi Baskani Hüseyin Kokuroglu, kayit disi araç alim satimi yapan kisilerin piyasalarda olumsuz etki olusturdugunu söyledi.

Kokuroglu Açiklamasi 'Ikinci El Piyasasini Kayit Disi Satis Yapanlar Sisirdi'
Araç piyasasinda yasanilan fiyat artisinin en büyük etkenlerinden birisi olan kayit disi satislarin, vatandaslari alim gücü nedeniyle zorlastirdigini söyleyen Kokuroglu kayit disi satis yapan insanlarin firsatçilik yaparak piyasayi gereksiz yere sisirdiklerini söyledi.

Özellikle pandemi döneminde bu durumla çok sik karsilasildigini kaydeden Kokuroglu, “Bayideki fiyatlarin üzerinde ikinci elde ilan sitelerinde farkli farkli fiyatlar giren bir araç piyasasi var, böyle bir durum olustu. Ancak bu bizim için güzel bir olgu gibi görünse de asla iyi bir sey degil. Çünkü talep olmasi demek piyasanin iyi oldugu anlamina gelmiyor. Insanlar bunu yatirim araciymis gibi görüyor ancak fiyatlarin yükselmesi diger insanlarin alamamasina sebep oluyor. Kisacasi firsatçilik yapan insanlar piyasayi balon misali sisirdiler. Bu da iyi bir durum degil. Piyasada halen sifir ve ikinci el arasinda çok fazla bir fiyat farki yok. Mesela sifir araç piyasaya fazla sürülmüs olsa bu durum ortadan kalkar” dedi.

Kaynak: İHA