Cilt Ustasi Kur'an-I Kerim'leri Ücretsiz Yeniliyor

İçel’in Tarsus ilçesinde yillardir cilt sanati ile ugrasan mesleginin duayeni Mustafa Güler, “Cilt sanati gönül ve sevda isidir” dedi.

Cilt Ustasi Kur'an-I Kerim'leri Ücretsiz Yeniliyor
Halen evlatlari ile birlikte Tarsus’ta matbaacilik ve kitap ciltçiligi yapan Mustafa Güler (75), ayni zamanda unutulmak üzere olan cilt ustaligini devam ettiriyor. Güler, özellikle Kur’an-i Kerim’lerin yipranmasi sonucu sayfalarinin dagilmasi durumunda kendisine getirildigini ve çogu zaman bu isi hayrina yaptigini, ayrica yerel gazetelerin de arsiv gazetelerini ciltledigini söyledi.

Islerinin Ramazan ayi öncesi ve Ramazan ayinda arttigini ifade etti.

Meslekte 60 yili askin süredir faaliyet gösterdigini, matbaacilik ve gazetecilik yaptigini, yine ciltçilik yaparak sektörün her alaninda bilgisi oldugunu belirten Mustafa Güler “Cilt yapmak ve kitaplari tamir edip onlari yeniden kullanilir hale getirmek çok zor ama önemli ve mutluluk verici bir is. Ben 60 yili askindir bu sektörde emek veriyorum. Yeni nesil ise cilt isini zor ve zahmetli oldugu için pek ögrenmek ve yapmak istemiyor. Ben cilt ustaliginin sona ermemesi için iki ogluma bu meslegi ögrettim. Son nefesime kadar, ayakta kaldigim ve elim is gördügü sürece meslegimi devam ettirecegim. Çünkü ben ciltçiligi seviyor ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Kaynak: İHA