OSB Için Yürütmeyi Durdurma Davasinda Ara Karar Verildi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütülmesi ve hurda eritme tesisinin yapilmasi nedeniyle Zonguldak Idare Mahkemesince açilan yürütmeyi durdurma davasinda ara karar verildi.

OSB Için Yürütmeyi Durdurma Davasinda Ara Karar Verildi
Persembe Keçecioglu Mahallesi’nde bulunan OSB’nin büyütülmesi ve hurda eritme tesisinin yapilmasi amaciyla birinci sinif tarim arazilerinin kamulastirmasina karsi Persembe Dogayi ve Çevreyi Koruma Platformu Zonguldak Bölge Idare Mahkemesine açtigi yürütme durdurma davasinda ara karar verildi.

Buna göre dava konusu islemin gerekçeleri sorularak, islem ile dayanagini teskil eden tüm bilgi ve belgeler istenildi. Olayin niteligine ve davanin durumuna göre yürütmenin durdurulmasi davali idarenin savunmasi alindiktan sonra karar verilecegi belirtildi.

Persembe Çevre ve Doga Koruma Platformu Sözcüsü Ecder Dombayci, “Bizler mahalle olarak davamizda hakliyiz. Birinci sinif tarim arazilerimiz üzerinde hiç bir sekilde hurda demir eritme tesisi kurulmasina izin vermeyecegiz. Bunun için mahalle olarak, hukuki tüm sartlari zorlayacagiz. Yesil dogamizin, temiz havamizin, ormanlarimizin, bahçelerimizin kirletilmesine hep birlikte dur diyecegiz. Büyüklerimizin zor sartlarda sahip olup da bizlere biraktigi bu mirasi bu kadar kolay harcamamak gerekir. Çünkü bir gün gelecek evlatlarimiz da bizden hesap soracak. Umudu kaybetmeyelim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA