Baskan Kollarini Sivadi, Yuvalama Yuvarladi

Gaziantep’te gezi esnasinda bayram sabahlari yenen yuvalama yemegi için hazirlik yapan kadinlara denk gelen Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, kollarini sivayarak kadinlarla birlikte yuvalama yuvarladi.

Baskan Kollarini Sivadi, Yuvalama Yuvarladi
Ramazan Bayramina sayili günler kalan gastronomi kenti Gaziantep’te bayram sabahlarinin vazgeçilmez yemegi olan yuvalama için hazirliklar son sürat sürüyor. Kentin cografi isaret tescilli lezzeti olan yuvalama için hummali bir hazirlik içerisinde olan ev kadinlarina Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu sürpriz yapti. Barak Mahallesi’ndeki gezisi esnasinda imece usulüyle yuvalama yemegi için hazirlik yapan kadinlara denk gelen Baskan Tahmazoglu, geziye ara vererek kadinlarla birlikte yuvalama yuvarladi.

Baskan kolunu sivayip yardima giristi

Renkli görüntülere sahne olan o anlarda kadinlar, Baskan Tahmazoglu’nun yaptigi sürpriz karsisinda hem sasirdi hem de mutlu oldu. Kadinlarla uzun süre bayram hazirliklari üzerine sohbet eden Tahmazoglu, çocuklugundaki bayramlarda annesiyle birlikte yuvalama yuvarladigini anlatti.

“Yuvalama konusunda tecrübeliyim”

Yuvalamanin Gaziantep bayramlarinin vazgeçilmez yemegi oldugunu söyleyen Tahmazoglu, bayram sabahinda her evde yuvalama yemeginin hazir oldugunu belirtti.

Yuvalamanin yapilisin zahmetli oldugunu aktaran Tahmazoglu, “Önce köfte gibi yoguracaksin. Ardindan tek tek yuvalayacaksin. Gerçi ablalarimiz yeni yöntemler bulmus. Isi kolaylastirmis. Çok zahmet istiyor. Bu yüzden ablalarimiz her gün isbirligi ve dayanisma içinde birinin yuvalamasini hazirliyor. Güzel de bir dayanisma örnegi gösteriyorlar. Ben de bu konuda tecrübeliyim. Rahmetli annem yuvalama yaptigi zaman biz evde çocuklar oturup anneme yardim ederdik. Bu tek kisinin yapabilecegi bir sey degil. Bu Gaziantep’e has bir yemek. Bayram namazindan sonra mutlaka yuvalama yenir. Bir kasiga 40 tane yuvalamanin sigmasi gerekiyor. Onun içinde çok ufak yuvarlaniyor” seklinde konustu.

Baskan Tahmazoglu’na yardimi için tesekkür eden kadinlar, bayram sabahina yuvalama yemegi yemeye davet etti.

Antep Yuvarlamasi

Antep Yuvarlamasi (Yuvalamasi), Gaziantep’te Ramazan Bayrami’nin ilk gününün geleneksel bayram yemegidir. Içinde yaklasik bezelye tanesi büyüklügünde köfteler bulunur, bu köftelerin yapiminda pirinç, et, sogan, karabiber ve tuz kullanilir. Köfteler elde yuvarlanarak hazirlanir, hazirligi oldukça zahmetlidir ve uzun süre alir. Köfteler hazirlandiktan sonra et ve nohut ile pisirilir, sonrasinda üzerine süzme yogurtla hazirlanan ve isitilmis karisim eklenir. Hazirlanan yemegin üstüne veya servis yapildigi sirada tabaklarin üstüne naneli yag dökülür.
Kaynak: İHA