Bakan Varank'tan Gençlere Bayram Müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Batman’da katildigi toplu açilis imza töreninde genç girisimcilere destek rakamini 200 binden 450 bine çikarttiklarinin müjdesini verdi.

Bakan Varank'tan Gençlere Bayram Müjdesi
Belde Mahallesi Baris Bulvari Kültür Turizm Il Müdürlügü Merkezinde toplu açilis ve Güneydogu Anadolu Projeleri (GAP) imza törenine katilan Bakan Varank, gençlere bayram müjdesini Batman’dan tüm Türkiye’ye duyurmak istedigini söyledi.

Gençlerin teknoloji ve yenilik odakli is fikirlerini katma degerli girisimlere dönüstürmeleri için TÜBITAK araciligiyla Bireysel Genç Girisimci programini yürüttüklerini animsatan Bakan Varank, bugüne kadar programdan faydalanan genç girisimcilere 200 bin liraya kadar destek sagladiklarini hatirlatti.

TÜBITAK BIGG çerçevesinde genç girisimcilere yönelik destek miktarini yüzde 125 artirarak 450 bin liraya çikarttiklarini aktaran Bakan Varank, “Böylece gençlerimiz girisimlerini çok daha kolay ve etkin sekilde hayata geçirebilecekler. Ben bu bayram müjdesinin tüm gençlerimize hayirli olmasini diliyorum. Batman genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu program onlar için adeta biçilmis kaftan. Bunun yaninda bir müjdemiz daha var. Diyelim ki bir sirketiniz var ve AR-GE yapmak istiyorsunuz. Iste bu noktada devreye TÜBITAK KOBI Ar-Ge Baslangiç Destek Programi giriyor. Bu programda KOBI’lerimiz projeleri için 600 bin liraya kadar verdigimiz destegi de iki kat arttirarak 1 milyon 200 bin liraya çikariyoruz. Bu müjdemiz de tüm KOBI’lerimize hayirli olsun. Burada söylemek istedigim su: Siz bir adim atin, biz gerisi için elimizden ne geliyorsa yapacagiz. Birlikte, tüm bölgelerimizle, tüm sehirlerimizle ülkemizi hak ettigi seviyeye ulastiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA