Akyazi'nin Heyelan Onarim Mesaisi Gece Gündüz Devam Ediyor

Yagmur ve kar sularinin erimesi ile birlikte birçok kez yasanan heyelan sonrasinda meydana gelen zararlari Akyazi Belediyesi ekipleri yogun mesai harcayarak tamir ediyor.

Akyazi'nin Heyelan Onarim Mesaisi Gece Gündüz Devam Ediyor
Akyazi Belediyesi ekipleri yagmur ve kar sularinin erimesi ile birlikte ilçenin birçok mahallesinde meydana gelen heyelanlarla mücadele konusunda yogun mesai harciyor. Akyazi’da özellikle yüksek kesimler yagmur ve kar sularinin erimesi ile onlarca heyelan meydana geldi. Dokurcun, Ballikaya, Tasburun, Tasyatak, Çatalkaya, Boztepe, Hanyatak, Madenler ve Gökçeler mahallelerinde birden fazla kez yasanan heyelan sonrasinda meydana gelen zararlari Akyazi Belediyesi ekipleri yogun mesai harcayarak tamir ediyor. Birçok mahallede yollarin kaymasi ile ulasimda sikintilar yasanirken ekiplerin hizli müdahalesi ile vatandaslarin sorun yasamasinin önüne geçiliyor.

Son bir ay içerisinde çok fazla heyelan olayi yasandigini belirten Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Ilçemizin yüksek kesimlerindeki mahallelerimizde son aylarda çok sik sekilde heyelan yasaniyor. Topragin kaymasi sonrasinda araziler, yollar ve bazi binalarda hasarlar meydana geldi. Fen Isleri Müdürlügü ekiplerimiz Büyüksehir Belediyesi ekipleri ile birlikte meydana gelen hasarlarin düzeltilmesi için yogun çaba sarf ediyor. Bütün mahallelerimizde vatandaslarimizin sikinti yasamamasi için çalismalar gerçeklestiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA