Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Milli Silahlari Gelistirmeseydik, Bugün Rahat Olamazdik'

Gaziantep’te gençlerle bulusan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Türkiye’nin yerli ve milli silahlari gelistirmesinden dolayi bugün rahat oldugunu ifade ederek, "O SIHA’lari uçaklarimizi, helikopterlerimizi kendimiz gelistirmeseydik, bugün burada bu kadar rahat olamayabilirdik. Çünkü etrafimiz ates çemberi" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Milli Silahlari Gelistirmeseydik, Bugün Rahat Olamazdik'


Gaziantep’te sehit ve gazi yakinlarina düzenlenen iftar programina katilan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, teravih namazini Ali Nacar Cami’de kildi. Cami çikisinda vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasan Oktay, vatandaslarla ve esnafla oturarak çay esliginde sohbet etti. Keyifli anlarin yasandigi sohbet sirasinda Oktay’a, yöresel lezzetler ikram edildi.

Sohbetin ardindan Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan Ramazan Sokagina geçen Oktay, gençlerle muhabbet etti. Gençlerle ülke gündemi üzerine uzun süre sohbet eden Oktay, gençlerle birlikte türkü söyledi.



"Özgüveni olan ayakta duran bir gençlik var"

Gençlerle uzun süre sohbet eden Oktay, konusmasinda gençlerin ülkenin gelecegi oldugunu söyledi.

Gençlerin Türkiye’nin gelecegi oldugunu belirten Oktay, "18 yasinda oy verme yani seçme ayni zamanda seçilme selayetini size getirmekle size olan güvenimizi Cumhurbaskanimiz bir fiil çok net bir sekilde bunun arkasinda durarak bunu hayata geçirdi. Dolayisiyla "bugünümüz ve gelecegimizsiniz" derken bugün 18 yasinda siz meclise girecek ve Türkiye’nin kurumlarinda her hangi birisinde en üst derecede kendini yetistirmeniz sartiyla görev alabilecek arkadaslarsiniz. Birde bunun ötesi var. Bugün karsimizda öyle bir gençlik var ki hamdolsun ’Eger bir sey varsa onu biz yapariz. Yoksa onu da biz yapariz. Hiç kimse beceremezmisse onu da biz yapariz’ diyen özgüveni olan ayakta duran bir gençlik var" ifadelerini kullandi.

"Silahlari gelistirmeseydik, bu kadar rahat olamayabilirdik"

Savunma sanayinin yaninda bilisim ve gelecegin dünyasini gençlerle olusturmaya çalistiklarini vurgulayan Oktay, "Söyle bir TEKNOFEST’i hatirlayin. Biz orada baska bir sey konusuyoruz sizinle birlikte. Bilisimi, sanal dünyayi, gelecegin dünyasini konusuyoruz. Sadece savunma sanayi boyutunda degil. Eger biz burada bu kadar bir arada baris ve birlik beraberlik içerisindeysek bu barisin hakim olmasinda terörün üstesinden gelmemizden kaynaklaniyor. Iste o terörün üstesinden nasil geldik. Eger ki biz terörle mücadelede içeride ve disarida ihtiyacimiz olan o silahlari kendimiz gelistirmeseydik, o SIHA’lari uçaklarimizi, helikopterlerimizi kendimiz gelistirmeseydik, bugün burada bu kadar rahat olamayabilirdik. Çünkü etrafimiz ates çemberi. Bunu en iyi Gaziantepliler bilir. Benim vatandasimin, milletimin güvenligiyse konu, hiçbir kimseden hiçbir icazet almaz Türkiye. Sinirin içerisinde veya disindadir, neyse geregini yapar dedik, yaptik mi? Hamdolsun" diye ekledi.

Gençlerle olan sohbetinde Türkiye’nin otomobili TOGG’a da deginen Oktay, TOGG’un bu yilin son çeyreginde ortaya çikacagini söyledi.

TOGG’un üretilmesine hiz kesmeden devam edildigini aktaran Oktay, "Yil sonu itibariyla bizim baskalarindan aldigimiz araçlarin simdi daha ötesini kendimiz üretiyoruz, kendi aracimiz. TOOG’muz geliyor. Kismet olursa bu yilin son çeyreginde o da artik ortaya çikmis olacak. Her seyi ile hazir olacak. Fabrikasi su anda hemen hemen tamamlandi ve yil sonu itibariyla da artik ürünlerimiz de hazir. Montaj hattindan üretmeye baslayacagiz insallah. Elektrikli araçlar bunlar, siradan araçlardan bahsetmiyoruz. Elektronik bir bilisim cihazindan bahsediyoruz. Yani aracinizi aldiginizda 6 ay sonrasinda güncelleme geldiginde yeni bir özelliginiz oluyor" diye konustu.

Kaynak: İHA