Beylikdüzü'ndeki Metrobüs Kazasinin Etkisi Saatlerce Sürdü, Yolcular Isyan Etti

Beylikdüzü’nde iftar saatine sayili dakikalar kala kaza yapan metrobüslerin henüz yoldan kaldirilamamasi, metrobüs yolunda uzun kuyruklara sebep oldu. Saatlerce metrobüslerde mahsur kalan vatandaslar, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulasip evlerine gitti.

Beylikdüzü Cumhuriyet Metrobüs Hatti’nda kafa kafaya çarpisarak kazaya karisan metrobüslerin henüz yoldan kaldirilamamasi uzun metrobüs kuyruklarina neden oldu. Metrelerce uzayan kuyruklarda saatlerce yolculuk yapan vatandaslar isyan etti. Kimi yolcular, metrobüs duraga yanasmadan araçtan inip metrobüs yolunda yürürken, kimileri ise metrobüslerde bekledi. Iftar saatinde yolda olan vatandaslar ise araçlarin kaldirilmamasi ve çalismalarin geç yapilmasindan yakindi.

“Benim 40-50 dakikada buraya gelmem lazim, ama 2,5 saattir yoldayim”

2,5 saattir yolda oldugunu söyleyen Mehmet Atmaca, “Simdi metrobüs kaza oldugu zaman 1-2 saat kimsenin hakki yok bekletmeye. Her sey çok güzel oluyor. Görüyorsunuz metrobüsün kuyrugu Avcilar’a kadar gidiyor. Yazik günah degil mi? Bu kadar ilgisizlik. Ben 2-3 saattir yoldayim ayip yani. Ben Mecidiyeköy’den geliyorum. Benim 40-50 dakikada buraya gelmem lazim, ama 2,5 saattir yoldayim” dedi.



“Her gün çileye döndü neredeyse”

Yolculugun çileye döndügünü söyleyen Rasit Altintas, “Saat 19.00’dan bu yana ancak buraya kadar gelebildik. Hakikaten beceremiyorlar bu isi, biraksinlar yani, millete daha fazla eziyet çektirmelerine gerek yok. Bir kere ariza yapti, araç degistirmek zorunda kaldik. Her gün çileye döndü neredeyse” diye konustu.



“Yani metrobüslerle alakali çok sikinti yasiyoruz”

Sürekli metrobüs kullanan birisi oldugunu söyleyen Sahmerdan Topçu, “Ben sürekli metrobüs kullanan bir vatandasim. Metrobüsler sik sik ariza veriyor, yollarda kaliyoruz. Metrobüslerin bakimlari yapilmiyor anladigimiz kadariyla, ben Yenibosna’dan buraya 1,5 saatte geldim. Kuyruklari çok, metrobüs duraklari kilitli, millet iftara yetismeye çalisiyor yetisemiyor. Yani metrobüslerle alakali çok sikinti yasiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA