Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '2022 Yilinda 3 Bin Tane Yeni Anaokulu Yapacagiz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, "Her gittigimiz ilde arazisi olan ve ihtiyaç olan 3-5 yas arasindaki ögrenci sayisina göre anaokulu sayilarini artirmaya çalisiyoruz. 2022 yilinda 3 bin tane yeni anaokulu yapacagiz. Kirikkale’ye de 6 tane anaokulu veriyoruz" dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '2022 Yilinda 3 Bin Tane Yeni Anaokulu Yapacagiz'
Kirikkale Valiliginde kentteki egitim seviyesinin daha yukariya çikarilmasi için gerçeklestirilen degerlendirme toplantisinin ardindan açiklamalarda bulunan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, 2022 yilinda 3 bin tane yeni anaokulu yapilacagini belirtti.

Kirikkale’nin 2022 yili egitim yatirimi, 70 milyon liradan 370 milyon liraya çikarildigini belirten Bakan Özer, "2022 yilinda Kirikkale’nin mevcut yatirimlari 70 milyon iken bugün ki il degerlendirme toplantisinda egitim kalitesini artirmak için 300 milyon ilave yatirim yapma karari aldik. Dolayisiyla Kirikkale’nin egitim yatirimini 70 milyondan 370 milyona çikartmis bulunuyoruz. Genel olarak Kirikkale’deki egitim binalarinin eski olmasi nedeniyle güçlendirme çalismalarinda gerçekten Kirikkale’de büyük bir destege ihtiyaç var. 2022 yilindaki Kirikkale’deki güçlendirme kapsamindaki okullardaki tamamini nihayete erdirecegiz" dedi.

Bakan Özer, 2022 yilinda 3 bin tane anaokulu yapacaklarini belirterek, "Birinci, ikinci, üçüncü kademedeki özel egitim uygulama okulunu da yatirim programina dahil ettik. En önem verdigimiz konulardan bir tanesi okul öncesi egitim. Dolayisiyla okul öncesi, okul oranlarini artirmak. Her gittigimiz ilde arazisi olan ve ihtiyaç olan 3-5 yas arasindaki ögrenci sayisina göre anaokulu sayilarini artirmaya çalisiyoruz. 2022 yilinda 3 bin tane yeni anaokulu yapacagiz. Kirikkale’ye de 6 tane anaokulu veriyoruz, merkezde ve ilçelerde. Dolayisiyla yeni anaokullari özel egitim anaokullari, özel egitim anaokullari, ilkokul, ortaokul ve en önemlisi güçlendirme çalismalari" diye konustu.

Tüm bu yatirimlarin Kirikkale’ye hayirli olmasini dileyen Bakan Özer, kentteki yatirimlar sirasinda egitim neferi gibi çalisan Vali Bülent Tekbiyikoglu’na, Belediye Baskani Mehmet Saygili’ya ve diger ilgililere tesekkür etti.

Valilikteki programinin ardindan Kirikkale Belediye Baskanligini ziyaret eden Özer, Kirikkale’yi sik sik ziyaret edeceklerini, yeni yatirimlarla ildeki egitimin kalitesinin çok iyi noktaya gelecegini, özellikle savunma sanayi ile mesleki egitim is birliklerinin daha da ilerleyecegini sözlerine ekledi.

Ziyarette, AK Parti Il Baskani Mustafa Kaplan, MHP Il Baskani Murat Abali, Il Milli Egitim Müdürü Hayati Telefoncu, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Il Jandarma Komutani Albay Baris cücen, kaymakamlar ve kurum müdürleri hazir bulundu.
Kaynak: İHA