Iyilik Sampiyonasi Yarismacilari Iftarda Bulustu

Tuzla Belediyesi’nin Istanbul’dan baslattigi Iyilik Sampiyonasi projesinde yarisan 4 bin genç, Sehzadebasi Camiinde düzenlenen iftar programinda bir araya geldi. Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici, “Biz sosyal olarak iyi olmak için iyiligin toplumda yayilmasini istedik” dedi.

Iyilik Sampiyonasi Yarismacilari Iftarda Bulustu
Gençlik ve Spor Bakanligi ve Tuzla Belediyesinin düzenledigi ‘Iyilik Sampiyonasina’ katilan 4 bin lise ve üniversite ögrencisi, Sehzadebasi Camisinde düzenlenen iftarda bir araya geldi. Programa, Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici, Gençlik ve Spor Bakanligi Istanbul Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu’nun yani sira projede görev alan gençler katildi.

Iftar öncesi Baskan Yazici, gençlerle sohbet etti. Okunan ezanla birlikte Baskan Yazici ve ögrenciler hep birlikte oruçlarini açti.

"Iyiligin toplumda yayilmasini istedik"

Proje kapsaminda iyiligin toplumda yayilmasini istediklerini ifade eden Baskan Yazici, "Bu projeyi 10 yil önce denemistik. 10 yil sonra Ramazana girerken baslattik. Toplumdaki iyilik halini artirmak toplumun bedensel ve ruhen iyi olan saglik tanimini bir de sosyal hali olarak tanimliyor Dünya Saglik Örgütü. Biz sosyal olarak iyi olmak için iyiligin toplumda yayilmasini istedik. Iyiligin yayilmasini istedik ve duyuruda bulunduk. Kisa bir sürede binlerce genç geldi ve takimlarini kurdular su anda yarisiyorlar. Toplumda iyiligi yaymaya çalisiyoruz. Gençler iki görevi yerine getirdiler. Ilk görev ’Hadi Gülümse’ göreviydi. Gülümseme resimleri çektiler. Kisa zamanda 175 bin hatta 300 bini bulan fotograflar oldu. Bu fotograflarla puan kazandilar. Ödüller kazandilar. Ikinci görev 23 Nisan’a denk geldi. 23 Nisan’i bir turiste anlatacaklardi. O görevi de tamamladilar. Bugün 3. görevlerini verecegiz. ’Toplu Mesaja Hayir’ görevi. Toplamda 3 ah boyunca da 16 görevi de tamamlamis olacaklar ve büyük ödüllere de kavusmus olacaklar" diye konustu.



"Gençlerimizin bu projede olmasi çok önemli"

Gençlerin bu projede yer almasinin önemli olduguna dikkati çeken Gençlik ve Spor Bakanligi Istanbul Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu, "Iyilikte yarisan insanlari iyilige sevk eden gençlerimizin bu projede olmasi çok önemli. Geçen hafta Gençlik Ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun lansmaniyla baslanan proje Tuzla Belediyemizin verdigi startla devam ediyor. Insallah bu iyiligi gençlerimiz vasitasiyla tüm ülkemize yayarak oradan da tüm dünyaya yaymak. Asil amacimiz iyiligin oldugu yerde baris kardeslik dostluk ve sevgi vardir. Ben bu sampiyonaya katilan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum" seklinde konustu.



"Tam 2 bin 320 tane fotograf çekerek yarismanin birincisi olduk"

Ilk görevleri olan "Hadi Gülümse" kategorisinde 2 bin 320 tane gülümseme fotografi çekerek birinci olduklarini belirten 16 yasindaki yarismaci Lal Erk, "Ben Iyilik Sampuanlari takiminda yarisiyorum. Bu yarisma sayesinde aslinda takim arkadaslarimla tanistim. Ben Haci Sabanci Anadolu Lisesi’nde okuyorum onlar Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nde okuyorlar. Biz birbirimizi bu yarisma sayesinde tanidik. Ilk turda insanlari gülümsettik. Bütün Türkiye’yi bütün Istanbul’u gülümsettik. Bu sayede çok fazla gezdik. Tam 2 bin 320 tane fotograf çekerek yarismanin birincisi olduk. Ödül olarak Dogu Ekspres’e gidiyoruz. Insallah diger turda ödüllerde Paris, Bosna gibi ödüllerimiz var. Onlari kazanmayi da çok istiyoruz. Bu fotograflar sayesinde çok fazla tecrübe edindik. Çok fazla insan tanidik. Çok sosyallesmis olduk. Bizim için muhtesem bir deneyimdi" ifadelerini kullandi.

Iyilik Sampiyonasi

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Tuzla Belediyesi tarafindan düzenlenen Iyilik Sampiyonasi projesi kapsaminda 4 bin gencin olusturdugu bin takim, her hafta belirlenen görevler dogrultusunda yarisiyor. Üniversite ve Liseli gençlerin sergiledikleri performans sonucunda puanlama yapilarak dereceye giren takim yarismacilari ödüllendiriliyor. Yurt disi seyahat ödülü basta olmak üzere yüzlerce ödül gençleri bekliyor. Ilk iki görevlerini tamamlayan yarismacilar ise Dogu Ekspres ödülünü kazanarak gelecek diger görevlerini bekliyorlar.
Kaynak: İHA