Çaycuma Büyük Bulusmaya Hazir

Bu yil 6-8 Mayis tarihleri arasinda 6.’si yapilacak olan “Çaycumalilar Bulusuyor” etkinliginin programi açiklandi. Sergilerden konserlere, imza günlerinden foruma; uçurtma, bisiklet, motosiklet, hidrellez senliginden spor müsabakalarina pek çok aktivitenin yer aldigi etkinliklerde “Filyos Vadisine Bakis” adli bir panel de yer aliyor.

Çaycuma Büyük Bulusmaya Hazir
Çaycuma ilçesinde düzenlenecek olan "Çaycumalilar Bulusuyor” etkinliklerinin programi belli oldu. Pandemi nedeniyle iki yildir yapilamayan ve bu yil “Spor ve Baris Kenti Çaycuma” mottosuyla altincisi gerçeklestirilecek bulusmaya, kent disinda yasayan 500’e yakin Çaycumali davet edildi. Üç güne yayilan ve içinde bisiklet, motosiklet ve uçurtma senlikleri, konserler, paneller, forumlar, imza günleri gibi pek çok aktivitenin yer aldigi bulusmada, hidrellez senligi ve çok sayida gösteri de yer aliyor.

Devlet opera ve balesi sanatçilari konser verecek

Etkinlikler 6 Mayis Cuma günü Sakatlar Dernegi Çaycuma Temsilciliginin açilis töreniyle baslayacak. Temsilcilik açilisina Türkiye Sakatlar Dernegi Genel Baskani Sükrü Boyraz da katilacak. Daha sonra Belediye binasinda kurulan taki-tasarim, el isleri, Halk Egitim Müdürlügü yöresel ürünler, Çaycumali ressamlar, Gurbette Çaycuma fotograf ile kâgit rölyef ve keçe sanati sergileri açilacak. Sergilerin gezilmesinin ardindan Atatürk Spor Merkezine geçilerek Ada Spor Merkezi ile burada yapilacak yüzme, masa tenisi, tenis, futbol, okçuluk müsabakalari, jimnastik gösterileri izlenecek. Cuma günkü etkinlikler Devlet Opera ve Balesi sanatçilarinin verecegi konserle sona erecek.

Açilis kortejinin de yer aldigi ikinci gün etkinlikleri bisiklet senligi ile baslayacak. Kadioglu, Güzelyaka, Çayir Magarasi üzerinden Filyos’a gidecek birinci ekip saat 10.00’da yola çikarken, Karalar, Çomranli üzerinden gidecek ikinci ekip 12.00’de yola çikacak. Her iki ekip Yukaridere sapaginda bulusarak Filyos’a dogru pedal çevirecek. Cumhuriyet Meydani’ndan 13.30’da yola çikacak kortej için katilimcilar, 13.00’de toplanmaya baslayacak. Son derece renkli sekilde hazirlanan kortej Atatürk Aniti’na çelenk konulmasinin ardindan Nihat Kantarci Caddesi üzerinden Çaycuma Belediyesi önüne gelecek. Korteje sporcular, kültür-sanat topluluklari ve çesitli kurumlar pankartlari ile katilacak.

“Filyos Vadisi Projesine bir bakis” baslikli bir panel yapilacak

Belediyede açilisi yapilan sergilerin gezilmesinin ardindan 7. kattaki Çarsamba ve Persembe salonlarinda açilis oturumu yapilacak. Oturumda açilis konusmalari sonrasinda, kent disindan gelen Çaycumalilarin kendini tanitip ilçe üzerine düsüncelerini paylasacagi “Tanisalim, konusalim, kaynasalim” baslikli forum yapilacak. Forumun ardindan “Filyos Vadisi Projesine Bir Bakis” baslikli bir panel yapilacak. Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis’in yönetecegi panelde Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ögretim üyesi Prof. Dr. Sedat Avci “Bölgesel Kalkinma ve Sürdürülebilirlik Açisindan Filyos Vadisi Projesi” konulu bir bildiri sunarken,1973-80 yillari arasinda Zonguldak Milletvekili olarak görev yapan Kemal Anadol “Geçmisten Bugüne Zonguldak Vilayeti” baslikli bir konusma yapacak. Anadol konusulanlarin tüm katilimcilarla birlikte müzakeresinin yapilmasinin ardindan kitaplarini imzalayacak. Aksam saatlerinde ise, Grup Bel Canto ile Cengizhan Soysal’in sahneye çikacagi bir konser yapilacak. Cumhuriyet Meydani’nda yapilacak konser 19.30’da baslayacak.

Etkinlikler son gün Yasam Park’ta yapilacak senlik, yarisma ve imza günleri ile sona erecek. Içinde yelkenli gösterisi, deniz bisikleti ve kano sürüslerinin de yapilacagi ekolojik göletin çevresinde Egitim Sen Çaycuma Temsilciligi tarafindan düzenlenen uçurtma senligi ögle saatlerinde baslayacak. Uçurtma Senligi çerçevesinde, Uygur Orhan’in heykel atölyesi, Mete Arif Tokmak ve Fahri Eyican’in karikatür, Fahri Bozbas’in drama atölyeleri yer alirken ünlü çocuk yazari Aziz Sivaslioglu da kitaplarini imzalayacak.

Yasam Park’ta en yavas bisiklet sürme yarisi, bebek tay tay bisiklet yarisi, paramotor gösterisi, baba ogul penalti yarismasi gibi etkinliklerin yani sira, Hidrellez senlikleri de yer alacak. Bu çerçeve ip çekme, çuval yarisi, yakan top gibi geleneksel oyunlar oynanirken Kemal Yurtbay ve Kenan Tunç gün boyu kitaplarini imzalayacak.
Kaynak: İHA