Bakan Özer'den Kirikkale'ye Müjde Açiklamasi 'Egitim Yatirimlarini 70 Milyondan 370 Milyona Çikarttik'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kirikkale’nin 2022 egitim yatirimlarini 70 milyon liradan 370 milyon liraya çikartma karari aldiklarini ifade ederek, "Insallah Kirikkale’mizi bakanlik olarak talep ettigi her konuda her zaman yaninda olacak sekilde çok daha güçlü noktalara tasiyacagiz" dedi.

Bakan Özer'den Kirikkale'ye Müjde Açiklamasi 'Egitim Yatirimlarini 70 Milyondan 370 Milyona Çikarttik'
Kirikkale’nin Makine ve Kimya Endüstrisi A.S ile savunma sanayi ve mesleki egitimle ilgili devasa yatirimlarin bulundugu bir il oldugunu belirten Bakan Özer, Kirikkale’nin mesleki egitimi gelistirmede büyük bir potansiyelinin bulunduguna isaret ederek mesleki egitimde 28 Subat’in verdigi hasari onarmak bir taraftan da is gücü piyasasinin ihtiyaç duydugu nitelikli insan kaynagini yetistirmek için devasa projeler ürettiklerini söyledi.



Bu projelerde en öncelikli illerden birinin Kirikkale oldugunu bildiren Özer, "Insallah bu potansiyelini önümüzdeki günlerde yeni projelerle ve yeni açilimlarla bu alandaki yatirimlari, insan kaynagi ihtiyacini karsilayarak çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Insallah Kirikkale’mizi bakanlik olarak talep ettigi her konuda her zaman yaninda olacak sekilde çok daha güçlü noktalara tasiyacagiz" diye konustu.

Kirikkale Belediyesinin egitimle ilgili yeni projelerine bakanlik olarak destek vereceklerini bildiren Bakan Özer, sunlari kaydetti:

"Kirikkale, nasil Covid-19 sürecinde maske üreterek Türkiye’ye nasil örnek teskil ettiyse maske bulmanin zorluklarinin yasandigi bir dönemde Kirikkale’den bir bayrak dalgalandiysa bundan sonra egitimin her alaninda burada çok güzel projeler gerçeklesir, bayrak dalgalanabilir. Bakanlik olarak gelecege umutla bakma adimlarinda valimizin, belediye baskanimizin, millî egitim müdürümüzün ve tüm okul müdürlerimizin ve ögretmenlerimizin her zaman yaninda olacagiz. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde oldugumuz zaman üzerinden gelemeyecegimiz, çözemeyecegimiz hiçbir sorun yoktur."

Bakan Özer, "Nasil son 20 yil içinde egitimden ulastirmaya, turizmden altyapiya kadar tüm alanlarda yatirimlar yapildiysa Türkiye çok hizli bir dönüsüm evresinden geçmisse bundan sonra da emin adimlarla yoluna devam edecektir. Zaman zaman sikintilar, sarsintilar olacaktir ancak istikamette sapma olmadan sadece bölgesine degil dünyada söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adimlarla bu kutlu yürüyüsüne devam edecektir. Ülkemizin çok daha iyi noktalara gelmesi için hep beraber mücadele etmeye devam edecegiz" seklinde konustu.

Bir dügün salonunda gerçeklestirilen iftar programina Vali Bülent Tekbiyikoglu, Belediye Baskani Mehmet Saygili, AK Parti Il Baskani Mustafa Kaplan, AK Parti Il Genel Meclis Baskani Murat Çaykara, MHP Il Baskani Murat Abali, Il Milli Egitim Müdürü Hayati Telefoncu, STK temsilciler ve ilgililer katildi.

Kaynak: İHA