Vali Çelik Açiklamasi 'TEKNOFEST Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi Kütahya'da Yapilacak'

Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022, Büyük Zafer’in 100. yili kutlamalari çerçevesinde, Baskomutan Meydan Muharebesi’nin zaferle sonuçlandigi Kütahya’da yapilacak.

Vali Çelik Açiklamasi 'TEKNOFEST Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi Kütahya'da Yapilacak'
TEKNOFEST 2022’nin detaylari Vali Ali Çelik’in baskanliginda, Kütahya Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Vali Yardimcisi Bugra Karadag ile ilgili yetkililerin katilimiyla düzenlenen toplantida istisare edildi.

Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi’nin Bursa’dan sonra ilk kez Büyük Zafer’in 100. yilina özel Kütahya’da yapilacagini açiklayan Vali Ali Çelik, Kütahya’nin Altintas ilçesinde bulunan Zafer Havalimaninda 9-14 Agustos tarihleri arasinda düzenlenecek uluslararasi yarismaya 130 takim ve bin yarismacinin katilacagini söyledi.



Büyük Zafer’in 100. yilinda havacilik tutkunlarini zaferin kazanildigi topraklarda agirlamaktan memnuniyet duyacagini ifade eden Vali Çelik, “Milletvekillerimiz, Kütahya Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz hepsi de el ele ve gönül birligiyle çalisiyor. Kütahya, Büyük Zafer’inin 100. yilini büyük bir coskuyla kutlayacak” diye konustu.

TEKNOFEST 2022’ye Dumlupinar Üniversitesi’nden (DPÜ) 39 takimin katilacagini dile getiren Vali Çelik, “Takimlarimiza basarilar diliyorum” dedi.

Toplanti görüs ve önerilerin paylasilmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA