'Sezon Basinda Açikladigimiz 42 Milyon Turist, 35 Milyar Dolar Gelir Hedefimize Sadigiz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Sezon basinda açikladigimiz 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefimize sadigiz. Kapadokya bölgesi Türkiye ortalamasinda bir sayi elde edecek diye düsünüyorum. Ilk veriler de o yönde gözüküyor. Bu krizden de en az hasarla çikmayi basaran ülke Türkiye olacak. Biz bahanelere siginmiyoruz. Hedeflerimize konsantreyiz, hedeflerimizi yil sonunda turizm sektörü ile birlikte el ele vererek elde edecegiz” dedi.

'Sezon Basinda Açikladigimiz 42 Milyon Turist, 35 Milyar Dolar Gelir Hedefimize Sadigiz'
Çesitli programlar çerçevesinde Nevsehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, ilk olarak Kapadokya Alan Baskanligini ziyaret ederek turizm temsilcileri ile bir araya geldi. Basina kapali gerçeklesen toplantida, 2022 yilinda yapilacak yeni projeler ve Kapadokya turizmi ile ilgili bilgi alisverisinde bulunuldu. Daha sonra Nevsehir Belediyesine geçen Bakan Ersoy, Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran’i makaminda ziyaret etti. Bakan Ersoy daha sonra, Damat Ibrahim Pasa Külliyesi ve Kursunlu Camisi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldi. Ersoy’un ziyaretlerine Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, AK Parti milletvekilleri Mustafa Açikgöz ile Yücel Menekse Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran ve protokol üyeleri de eslik etti.

Bakan Ersoy Nevsehir ziyaretlerinden sonra Derinkuyu ilçesine geçti. Derinkuyu yer alti sehrini ve Aziz Theodoros Trion kilisesinde incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy onuruna verilen iftar yemeginden sonra gazetecilerin de sorularini yanitladi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Bu tarz krizler geçmiste de vardi, gelecekte de olacak. Önemli olan krizlere karsi bagisiklik elde etmek. Bunun da en önemli asisi pazar çesitliligi. Bu konuda 2019 yilindan beri Türkiye önlemler aliyor" dedi.

Bakan Ersoy, “Su anda 140’tan fazla ülkede Türkiye çok yogun tanitim yapiyor. Rakiplerimizle kiyaslandiginda dünyada en etkili tanitim yapan ülkeyiz. Pazar çesitlemesi konusunda yaptigimiz bu çalismalarin meyvesini de topluyoruz. Basta bati ülkeleri olmak üzere mevcut pazarlarimizdan, geçen seneyle kiyaslanmayacak oranda, hatta bazi noktalarda 2019 yilinin da üstünde rezervasyon akisi var. Bu sene ki hedefimizi korudugumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Sezon basinda açikladigimiz 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefimize sadigiz. Kapadokya bölgesi Türkiye ortalamasinda bir sayi elde edecek diye düsünüyorum. Ilk veriler de o yönde gözüküyor. Bu krizden de en az hasarla çikmayi basaran ülke Türkiye olacak. Biz bahanelere siginmiyoruz. Hedeflerimize konsantreyiz, hedeflerimizi yil sonunda turizm sektörü ile birlikte el ele vererek elde edecegiz” seklinde konustu.

(Asim Çapaci/IHA)
Kaynak: İHA