Milli Savunma Bakani Akar Açiklamasi 'Operasyona Kilit Ismini Vermemizin Bir Anlami Var

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlami var. Pençe Kilit Operasyonu ile hududumuzu her türlü dis etkiye karsi kilitliyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakani Akar Açiklamasi 'Operasyona Kilit Ismini Vermemizin Bir Anlami Var


Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Düzce Valiliginin düzenledigi iftarda sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfusu, vatani, kültürü, tarihi ve ordusuyla güçlü bir devlet oldugunu belirten Akar, “85 milyon olarak, bin yildan beri yasadigimiz bu cografyada varligimizi sürdürecegiz. Ibn-i Haldun’un dedigi gibi nasil ‘Cografya kaderse’, Türkiye de asil milletimiz de bu cografyanin kaderidir” diye konustu.

Türkiye’nin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde uluslararasi ortamda özne haline geldigini dile getiren Akar, Türk Silahli Kuvvetlerinin de bu kapsamda ülkesinin ve milletinin egemenligini, bagimsizligini, hak alaka ve menfaatlerini korumak için kendisine verilen görevleri yerine getirmeye azim ve kararlilikla devam ettigini bildirdi. Hain darbe girisimine ragmen Türk Silahli Kuvvetlerinin dimdik ayakta oldugunu vurgulayan Akar, “Türk Silahli Kuvvetleri, yaptigi operasyonlarla, tatbikatlarla bazilarinin heveslerini kursaginda birakti. ‘Türk Silahli Kuvvetleri artik bunlari basaramaz’ diye yapilan propagandanin hiçbir anlami olmadigini bir kez daha bütün dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandi.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARINDA GELINEN BASARILI NOKTAYA VURGU YAPAN AKAR, SUNLARI SÖYLEDI:

“Asil milletimizi, 40 yildan beri basina musallat olan terör belasindan kurtarmakta kararliyiz. Bu kapsamda ‘ölürsem sehit kalirsam gazi’ anlayisi içinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yurt içinde ve sinir ötesinde mücadelemize en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecegiz. Terörist neredeyse hedefimiz orasi. Terör belasindan kurtulduktan sonra milletimizin çok daha rahat, güven içinde hayatini sürdürmesi mümkün olacak”

“KORKU DAGLARI BEKLIYOR”

Pençe Kilit Operasyonu’na iliskin de degerlendirmelerde bulunan Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlami var. Pençe Kilit Operasyonu ile hududumuzu her türlü dis etkiye karsi kilitliyoruz” diye konustu.

Mehmetçigin nefesinin teröristlerin ensesinde oldugunu vurgulayan Akar, sunlari kaydetti:

“Teröristler bunu hissediyor. Korku daglari bekliyor. Korktuklari baslarina gelecek. Tüm konusmalarinda bittiklerini görüyorlar. Operasyon alanimizda birçok magara var. Bu magaralari tek tek temizlemek suretiyle operasyonumuz büyük bir basariyla devam ediyor. Alçakça dösenen el yapimi patlayicilardan dolayi sehitlerimiz var. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Sehit ailelerine söz verdigimiz gibi sehitlerimizin kanlari yerde kalmadi, kalmayacak. Sehitlerimizin ve gazilerimizin yakinlarinin gözyaslarinin hesabini sorduk, sormaya devam edecegiz. Su ana kadar Mehmetçik 57 teröristi etkisiz hale getirdi. Önümüzdeki günlerde bu sayinin çok daha artacagini söyleyebiliriz”

Türk Silahli Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler oldugunu belirten Akar, Türk Silahli Kuvvetlerinin faaliyetlerini tüm komsularinin egemenlik haklarina ve toprak bütünlügüne saygili olarak gerçeklestirdigini söyledi.



“ÖCÜMÜZÜ ALDIN”

Sehit aileleri ve gaziler için ne yapilmasi gerekiyorsa yaptiklarini, yapmaya da devam edeceklerini dile getiren Akar, “Milletimiz sehitlerine, gazilerine sahip çikmakta, onlarin ailelerine gereken tüm saygiyi göstermektedir” dedi.

Iftar sonrasi sehit yakinlari ve gazilerle tek tek sohbet eden, çocuklarla yakindan ilgilenen onlarin Ramazan Bayrami’ni kutlayan Bakan Akar’a sehit yakinlarindan biri, ‘Öcümüzü aldin Allah senden razi olsun, seninle her zaman gurur duyuyoruz” diyerek seslendi. Öte yandan Bakan Akar, Düzce’de Valilik ve Belediye Baskanliginin yani sira AK Parti ve MHP il baskanliklarini da ziyaret ederek yaklasan Ramazan Bayrami’ni kutladi.

(Hidayet Türkyilmaz/IHA)
Kaynak: İHA