Balikesir Gastronomi Alaninda Marka Sehir Olacak

Balikesir Valiligi koordinasyonunda baslatilan Gastronomi Sehri Projesi Balikesir projesi sürüyor.

Balikesir Gastronomi Alaninda Marka Sehir Olacak
Gastronomi alanini turizmin lokomotif unsuru olarak gören Balikesir yeni bir girisime daha imza atti. Ünlü sef Akkor’un kaleme aldigi Balikesir Gastronomi Atlasi adli kitap satisa sunuldu. Farkli bir formatta yayinlanan kitabin tanitim programi Istanbul’da düzenlenen iftar programinda gerçeklestirildi.

Tanitim programina Vali Hasan Sildak, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Ticaret Odasi Baskani Rahmi Kula, Sanayi Odasi Baskani Nazmi Yaris, Ticaret Borsasi Baskani Ersin Erdogmus ve davetliler katildi.

Balikesir Gastronomi Atlasinin çok genis kitlelere ulasacak iyi bir tanitim firsati olusturacagini söyleyen Vali Sildak, “Gastronomi Ilimizin en güçlü turizm unsuru. Bu alanda yogun bir atak baslattik. Büyüksehir Belediyemiz ve Odalarimizla beraber rasyonel çalismalar yapiyoruz. Gelip geçici, günü kurtaracak çalismalar yerine sürdürülebilir ve gerçekçi adimlar atiyoruz. Sadece tanitim da yapmiyoruz. Projeler üretiyor ve uygulamaya geçiriyoruz. Balikesir’i güçlü bir turizm sehri haline getirmek için bunlar çok yerinde çalismalar. Yol haritamizi belirledik, birlikte saglam adimlarla ilerliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA