Bakan Özer Açiklamasi 'Güçlendirme Ve Yik-Yap Çalismalariyla Okullarimizi Toplanma Merkezi Haline Getirecegiz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, son dönemlerde okullarda yapilan güçlendirme, yik-yap çalismalariyla Japonya’daki gibi depremde toplanma alanlarinin olusturulmasini amaçladiklarini belirtti.

Bakan Özer Açiklamasi 'Güçlendirme Ve Yik-Yap Çalismalariyla Okullarimizi Toplanma Merkezi Haline Getirecegiz'
Bir takim ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük’e gelen Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, valilik tarafindan düzenlenen iftar programina katildi.

Programda konusan Bakan Özer, göreve geldikten sonra pandemi nedeniyle kapali olan okullarin yüz yüze egitime geçmesi gerektigini vurguladigini ifade etti.

Türkiye’de okullarin yüz yüze egitime kesintisiz bir sekilde devam etmesinin bir güvenlik meselesi haline geldigini kaydeden Özer, “6 Eylül 2021 tarihinde egitim ve ögretime basladigimiz zaman toplum eski aliskanliklarindan dolayi bu kararin sürdürülebilir olmadigina inanmisti. Kurallara riayet ederek Allah’a sükür 7 ay içerisinde bir gün kesintiye ugratmadan egitimi bugünlere getirebildik. Dün Cumhurbaskanimizin açiklamalariyla kapali mekanlarda artik maske kullaniminin kalktigini deklare etmesi bu süreci nasil isabetli bir kararla yönettigimizin en somut örnegidir. Dünyanin en güçlü en dinamik en zirvede olan dijital platformlarini da kullansaniz yüz yüze egitimin sagladigi kazanimlari ile ikame edilemez” dedi.

Bir toplumda olaganüstü vakalar oldugu zaman, salginlar oldugu zaman en güvenli ortamlarin egitim kurumlari olan okullar oldugunu belirten Özer, “Japonya’da depremlerde toplanma merkezleri okuldur. Insallah son dönemde yaptigimiz güçlendirme çalismalariyla yik-yap çalismalariyla ayni merkeze dogru okullarimizi getirecegiz” diye konustu.

Pandemi gibi bir sürecin yeniden yasanmamasi için temennilerini aktaran Özer, sunlari söyledi:

“Bu dönemde sunu gördük ürettigimiz zaman varsiniz. Kritik zamanlarda paraniz olsa o kritik ürünlere erisebilmeniz mümkün degil. Türkiye insallah bu süreçten çok güçlü bir sekilde çikiyor. Üretim kapasitesini arttirarak daha sonra gelebilecek olan herhangi bir sikintili günlere daha dinamik refleksleri gelismis olarak girme kapasitesine sahip olacak.”

“Son 20 yil içerisinde egitimden-ulastirmaya, kültürden-turizme tüm alanlarda devasa yatirimlar oldu” diyen Özer, “Vatandaslarimizin tüm alanlarda hizmeti erisimleri kolaylastirildi. Artik egitim sistemimiz 2000’li yillarda 355 bin olan derslik sayisindan 855 bin dersligin oldugu bir egitim sistemine dönüstü. Okul öncesi 5 yasta okullasma oranlarinin yüzde 14 oldugu bir sistemde yüzde 90’lara ulasan bir sisteme dönüstü. Ortaögretimde okullasma oranlarinin yüzde 40 oldugu bir egitim sisteminde yine yüzde 90 olusan bir sisteme dönüstü. Yani egitimin tüm kademelerinde okul öncesinden ortaögretime, ortaögretimden yüksekögretime kadar egitimin tüm kademelerinde vatandaslarimizin çocuklarinin egitime erisimi kolaylastirildi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA