Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanligi'ndan CHP Lideri Kiliçdaroglu'nun Ev Ziyaretine Iliskin Açiklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Ankara’da borcunu ödeyemedigi için elektriginin kesildigini iddia eden vatandasin evine konuk olan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ziyareti sirasinda enerji kullaniminin olmadigi, ziyaret sonrasinda ise enerji kullanimina devam edildigi açikladi.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanligi'ndan CHP Lideri Kiliçdaroglu'nun Ev Ziyaretine Iliskin Açiklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Konu hakkinda ilgili dagitim sirketinin bugün yaptigi açiklamada söz konusu abonenin 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayi kesildigi, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin tekrar baglandigi ve bu tarihten sonra abonenin herhangi bir nedenle elektrik enerjisi kesme isleminin yapilmadigi, abonenin 5 Nisan’dan bu yana sorunsuz ve kesintisiz bir sekilde elektriginin kullanima açik oldugu belirtilmistir” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Bilindigi üzere akilli sayaçlar elektrik tüketim ve kesinti bilgilerini hafizasinda muhafaza etmektedir. Söz konusu sayaca ait bilgiler Bakanligimizin talebi üzerine ilgili dagitim sirketi tarafindan tespit edilerek kayit altina alinmis ve bakanligimiza bildirilmistir. Bu verilerden görüldügü üzere iddia edildigi gibi 4 aydir enerjinin kesik olmadigi, geçmis tarihlerde enerji kullaniminin mevcut oldugu gibi, 23 Nisan Cumartesi gününde de enerji kullanimlinin mevcut oldugu ancak ilgili dagitim sirketinin herhangi bir kesme ve açma isleminin bulunmamasina ragmen ekte sunulan Güç Kesintisi kaydinda görüldügü üzere Sayin Kiliçdaroglu’nun ziyaret saatlerini de kapsayan 18:18 ile 21:31 arasinda enerji kullaniminin olmadigi, 21:31’den itibaren enerji kullanimina devam edildigi anlasilmistir. Bu açiklamaya vatandaslarimizin dogru bilgilendirilmesi adina ihtiyaç duyulmustur” ifadelerine yer verildi.

Bakan Dönmez: “Abonenin enerjisi 4 aydir kesik degildir”

Bakanligi’nin söz konusu açiklamasi sonrasi Twitter hesabindan paylasim yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez, “Söz konusu abonenin sayacindan alinan verilere göre; Abonenin enerjisi 4 aydir kesik degildir, Geçmis tarihlerde günlük elektrik tüketimi mevcut oldugu gibi ziyaret ettiginiz 23 Nisan Cumartesi günü de elektrik tüketimi mevcuttur. O gün sadece sizin ziyaret saatlerinizi de kapsayan 18:18 ile 21:31 saatleri arasinda elektrik tüketimi yoktur. Ziyaretinizin ardindan 21:31’den itibaren elektrik kullanimina devam edilmistir. O gün dagitim sirketi herhangi bir kesme-açma islemi yapmadigina göre ziyaret saatlerinizde elektrigi kim kesti, kim açti? Gerçege aykiri iddialarinizdan dolayi mahcup oldunuz mu? Kamuoyundan özür dileyecek misiniz? Kiliçdaroglu; anlasilan o ki elektrik sayaçlarinin artik akilli oldugu, abonenin tüketim miktari ve kesinti bilgilerini tarih-saat olarak hafizasinda saklamakta oldugunu bilmiyorsunuz. Zira bunlari bilseydiniz o iddialarda bulunamazdiniz. Ispat istemistiniz, iste ispati” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA