Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez Açiklamasi 'Siirt'te 3 Bin 300 Varil Petrol Üretiliyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Siirt’in yer alti zenginlikleri açisindan petrol de çikardiklari kentlerden biri oldugunu söyleyerek, "Günlük yaklasik 3 bin 300 varil petrol üretiyoruz" dedi.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez Açiklamasi 'Siirt'te 3 Bin 300 Varil Petrol Üretiliyor'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Siirt temaslari çerçevesinde AK Parti Il Baskanligini ziyaret ederek, Il Baskani Ekrem Olgaç ve partililerle bir araya geldi. Bakan Dönmez, daha sonra Siirt Valiligince 15 Temmuz Demokrasi Meydani’ndaki iftar çadirinda organize edilen programa katildi.

Enerjiden ulastirmaya, sagliktan egitime kadar temel altyapi sorunlarini büyük oranda tamamladiklarini belirten Bakan Dönmez, 2023’ten sonra yeni Türkiye’yi hep birlikte insa edeceklerini söyledi.

Bakan Dönmez, burada yaptigi konusmada, basi rahmet, ortasi magfiret, sonu atesten kurtulus olarak müjdelenen ramazan ayinin son günlerini yasadiklarini dile getirdi.

Siirt’te en son Cumhurbaskaninin bazi hizmetlerin toplu açilisi vesilesiyle geldigini animsatan Bakan Dönmez, bunlardan birinin Kursun ve Çinko Izabe Tesisi oldugunu, bölgenin en modern tesisi bittiginde dogrudan ve dolayli olarak 3 bin kisiye is saglayacagini bildirdi. Siirt’in maden ve yer alti kaynaklari açisindan son derece talihli ve zengin bir kent olduguna deginen Bakan Dönmez, “Bakir maden ocaginda da 800 ile bin kisinin çalisiyor. Kentin sadece yer alti kaynaklari açisindan degil yer üstü kaynaklari açisindan talihli, Siirt’in artik sadece bir tarim kenti degil, hizla bölgenin yildizi parlayan, gelisen, kalkinan, sanayilesen kentlerinden biri olmaya adaydir” dedi.



"Günlük yaklasik 3 bin 300 varil petrol üretiyoruz"

Siirt’in yer alti zenginlikleri açisindan petrol de çikardiklari kentlerden biri oldugunu ifade eden Bakan Dönmez, "Günlük yaklasik 3 bin 300 varil petrol üretiyoruz. 60-65 bin varil petrolün 3 bin-3 bin 500’ü Siirt ve civarindan üretiyoruz. Aramalarimiza devam edecegiz, artiracagiz. Bu rakami ikiye, üçe katlayacak potansiyele sahibiz” seklinde konustu.

Programa, Siirt Valsii ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve protokol üyeleri ile gençler katildi.

Bakan Dönmez, gençlerle bir araya gelmek üzere Millet Bahçesine geçti.
Kaynak: İHA