Çubuk'ta Bisiklet Kullanimi Artti

Ankara’nin Çubuk ilçesinde pandemi döneminde bisiklet kullanimi hizla artarken, ilçenin ilk bisiklet galerisi de açildi.

Çubuk'ta Bisiklet Kullanimi Artti
Son yillarda Türkiye ve dünya genelinde bisiklet sadece spor için degil, sehir içi ulasimda da önemli bir rol üstlenmeye basladi.

Çubuk’ta da pandemiyle birlikte özellikle son zamanlarda akaryakit fiyatlarindaki artisla bisikletlere talep artti. Baba meslegi bisiklet tamirciligini ilçede 20 yildir sürdüren Emre Çoban (38), pandemiyle birlikte hem bisiklet tamirine hem de bisiklet talebine olan ilginin çok fazla arttigini söyledi.

Daha önceleri ilkbahar ve yaz aylarinda çocuk ve gençlerin bisiklet kullandigini anlatan Çoban, "Simdi 7’iden 77’iye her yastan bisiklete olan talep artti. Ayrica her mevsim bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanimi artti’’ dedi.

Bisiklet kullaniminin yayginlasmasinin kendileri için yeni firsatlar olusturdugunu söyleyen Çoban, gelen taleplere cevap verebilmek için ilçenin ilk bisiklet galerisini açtiklarini kaydetti.

Taleplerin daha çok kisa mesafede bisiklet, uzun mesafede de elektrikli bisiklet veya motosiklet oldugunu anlatan Çoban, bu konuda belediyenin yaptigi bisiklet yollarinin da tesvik ettigini ifade etti.

Çoban, sunlari söyledi:

"Baba meslegimizi agabeyimle birlikte sürdürüyoruz. Babam emekli olunca isi biz devraldik. Bu yila kadar sadece tamir isleri yapiyorduk. Talepler çok gelmeye baslayinca Çubuk’ta bir ilki gerçeklestirerek bisiklet galerisini açtik. Müsterilerimiz artik Ankara merkeze gitmeden istedikleri cins ve özellikte bisikletlerini buradan alabilecekler. Isimizi bir üst seviyeye tasimak için elimizden geleni yapiyoruz. Son zamanda ulasim ve spor için bisiklet kullanmayi tercih edenlerin sayisi yüzde yüz artti."
Kaynak: İHA