Bulutlarin Suya Yansimasi Görenleri Büyüledi

4 mevsim bir baska güzellige bürünen Kars’ta canlanan dogayla birlikte bulutlar ve karli daglarin suya yansimasi görenleri adeta büyüledi.

Bulutlarin Suya Yansimasi Görenleri Büyüledi
Kars’ta eriyen karlarla birlikte Kafkas Üniversitesi’nde bulunan çayirlikta küçük göletler olusturan kar sulari, günesli ve bulutlu havada bulutlarin suya yansimasiyla kartpostal görüntüler ortaya çikardi.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi yolunu kullanan vatandaslar, gördükleri manzara karsisinda adeta büyüleniyor.

“ORTA ASYA STEPLERI GIBI”

Çok güzel görüntü oldugunu ifade eden vatandaslar, “Kars’in güzel bir parçasi, güzel bir görüntü, burada özellikle eskide bir angut gölü vardi. Angutlarin gelip toplandigi, daha sonra kurakligin etkisiyle azalmisti. Bu yil yagis oldu yine toplandi ama eskiden 2-3 ay kaliyordu. Suan kisa süreli bir göl olusumu, ögrencilerimizin de biraz eglencesi deniz özlemlerini gideriyorlar. Böyle bir yapay göl, ögrenciler için eglenceli olabilir. Mükemmel bir doga parçasi, özellikle yesili çok güzel, yesille bulutlarin birlesimi, suyun birlesimi harika, biraz daha Orta Asya stepleri gibi baharda, çok güzel görüne sahip” dedi.



“KARS ZATEN GÜZEL BIR SEHIR”

Bulutlarin suya yansimanin mükemmel oldugunu belirten vatandaslar, “Güzel bir manzara, Kars zaten güzel bir sehir, dogasiyla havasiyla, böyle manzaralarda güzel oluyor. Güzel dagin yansimasi, bulutun, gökyüzünün yansimasi güzel” diye konustu.

Öte yandan Kafkas Üniversitesi yerleskesinde olusan küçük gölet yaban hayvanlarina da kisa süreligine ev sahipligi yapiyor. Su kuslarinin konakladigi gölet, etrafindaki daglarin, bulutlarin yansimasiyla ilgi odagi olmaya devam ediyor.

(Isik Çapanoglu - IHA)
Kaynak: İHA