Bakan Varank Açiklamasi 'Türkiye'yi Gençlerle Birlikte En Büyük 10 Ekonomiden Biri Yapacagiz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen “Gençlik Iftari” programinda yaptigi konusmada, “Teknolojiyle bu ülkeyi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarabiliriz. Biz size yardimci olmak için variz ve insallah sizlerin sayesinde bu ülkeyi özledigimiz, hayalini kurdugumuz en büyük 10 ekonomiden bir tanesi haline sizlerle birlikte getirecegiz” dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Türkiye'yi Gençlerle Birlikte En Büyük 10 Ekonomiden Biri Yapacagiz'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügünün düzenledigi “Gençlik Iftari” programina katilarak gençlerle iftar yapti. Iftara Bakan Varank’in yani sira Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) AK Parti Grup Baskanvekili ve Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ile çok sayida Esenlerli genç katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan okunan ezanla oruçlar açildi. Yemekten sonra yapilan protokol konusmalarinin ardindan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, düzenlenen programin anisina Bakan Varank’a hediye takdiminde bulundu.

“Türkiye’yi, gençlerle birlikte en büyük 10 ekonomiden biri yapacagiz”

Esenler Gençlik Iftarinda olmaktan mutluluk duydugunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, “Birileri gençlerimizi sadece sokak röportajlariyla gündemde tutmaya çalisabilir. Ama biz gelecegin dünyasini sekillendirecek olan sizlerle bilimi, teknoloji, ekolojiyi, sanati, sporu konusmayi tercih ediyoruz. Gençlerimizi anlamsiz harflerle kaliplara sokmaya çalisanlara karsi biz gençlerimize Teknofest Kusagi diyoruz. Onlarca farkli kategorideki yarismalarda ter döken gençlerimizin heyecanina ortak olmaktan gurur duyuyorum. Yarismalardaki performanslariyla gögsümüzü kabartan gençleri de yakindan takip ediyorum. Projelerini hayata geçirmek üzere faydalanabilecekleri sayisiz destegi Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak kendilerine sunuyoruz. Zaten milli teknoloji hamlesi derken de bunu kastediyoruz. Teknolojiyle bu ülkeyi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarabiliriz. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak ilkokuldan lise sonuna, doktora sonrasina kadar gençlerimize dönük programlar uyguluyoruz. Biz size yardimci olmak için variz ve insallah sizlerin sayesinde bu ülkeyi özledigimiz, hayalini kurdugumuz en büyük 10 ekonomiden bir tanesi haline sizlerle birlikte getirecegiz” diye konustu.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’a tesekkür eden ve herkesin Kadir Gecesi’ni kutlayan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Bir taraftan biz, bir taraftan hükümetimiz, bir taraftan belediyemiz kendi üzerine düsen sorumluluklari yerine getirmek konusunda büyük emek ortaya koyuyoruz. Yeter ki siz gençler bir seye inanip bir sey yapmak isteyin. Siz hazirsaniz biz de haziriz” dedi.

Kaynak: İHA