Bakan Karaismailoglu Açiklamasi '2022 Mart Itibariyla, Türkiye'nin Toplam Ihracati 23 Milyar Dolara Yükseldi'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "2022 Mart itibariyla, Türkiye’nin toplam ihracati, geçtigimiz yilin ayni dönemine göre yüzde 20 artisla 23 milyar dolara yükseldi. Bu rakam, tüm zamanlarin en yüksek mart ayi ihracat rakamidir" dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi '2022 Mart Itibariyla, Türkiye'nin Toplam Ihracati 23 Milyar Dolara Yükseldi'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Beylerbeyi’nde bulunan Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü personelleri ile birlikte iftar yapti. Iftar programinin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Karaismailoglu personellere hatira fotografi çektirdi.

“Potansiyelimizi en üst düzeyde degerlendirmek için çalismalar yapiyoruz”

Türkiye’nin denizci bir ülke oldugunu belirten Bakan Karaismailoglu, “Türkiye, üç büyük kitanin ve iki önemli deniz havzasinin ortasinda, üç tarafi denizle kapli, denizci bir ülke. Potansiyelimizi en üst düzeyde degerlendirmek için çalismalar yapiyoruz. Ülkemizin hedefleri isiginda belirledigimiz adimlarla, Mavi Vatan’imiz olan denizlerimizdeki hakimiyetimizi giderek artirirken, siyasi, ekonomik ve ticari faaliyetlerimizi etkin ve verimli hâle getiriyoruz” dedi.



“Dünyada 12 milyar ton olarak gerçeklesen ticaret hacminin %90’i deniz yolu ile tasiniyor”

Dünya üzerinde yapilan ticarette deniz yolunun önemini belirten Bakan Karaismailoglu, “Dünyada 12 milyar ton olarak gerçeklesen ticaret hacminin yüzde 90’i deniz yolu ile tasiniyor. Dünya ticaret hacminin, 2030’da 25 milyar tona, 2050’de de 95 milyar tona çikacagini öngörüyoruz. Türkiye’nin de bu ticarette hak ettigi payi almasi için denizyollarini, diger ulasim modlariyla birlikte bütünlesik ve entegre sekilde, çevreci ve akilli ulasim sistemleri isiginda degerlendiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Hiçbir basari, tesadüf degil”

Bakan Adil Karaismailoglu, “2022 Mart itibariyla, Türkiye’nin toplam ihracati, geçtigimiz yilin ayni dönemine göre yüzde 20 artisla 23 milyar dolara yükseldi. Bu rakam, tüm zamanlarin en yüksek mart ayi ihracat rakamidir. Bu gelismelerle mart ayinda dis ticaret hacmimiz de geçen yila göre yüzde 26 artarak, 53,6 milyar dolara yükseldi. Hiçbir basari, tesadüf degil” dedi.



“Kanal Istanbul bir vizyon projesidir”

Kanal Istanbul Projesinin öneminden bahseden Bakan Adil Karaismailoglu, “Kanal Istanbul Projesi, sadece bizim degil, bölgemizin, dünya deniz ticaret sisteminin, Karadeniz ve Akdeniz havzasinin prestij projesidir. Kanal Istanbul, dünyada ve ülkemizde yasanan teknolojik ve ekonomik gelismeler, degisen iktisadi yönelimler ve ülkemizin ulastirma altyapilari konusundaki artan ihtiyaçlari dogrultusunda ortaya çikan bir vizyon projesidir” dedi.

Kaynak: İHA