Akustik Dinleme Ekiplerinden Fiziki Kaçaklarin Tespiti Için Gece Çalismasi

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, fiziki kayip-kaçak ekipleri gece saatlerinde 4’üncü Sanayi Sitesi’nde akustik dinleme cihazlariyla ariza tespiti yapti.

Akustik Dinleme Ekiplerinden Fiziki Kaçaklarin Tespiti Için Gece Çalismasi
DISKI ekipleri Kayapinar ilçesi Sultan Sasa Bulvari’nda yer alan 4’üncü Sanayi Sitesi’nin yönetiminin talebi üzerine akustik dineleme cihazlariyla çalisma yürüttü. Ekipler, 4’üncü Sanayi Sitesi yerleskesinde tespit ettikleri fiziki kayip-kaçaklarin onariminin yapilmasi için isaret birakti.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, gece saatlerinde gerçeklesen çalismalari yerinde inceledi. Sanayi Sitesi’nde DISKI’ye, ait ana sayaç ve abone baglantisi olarak akilli sayaçlarin bulundugunu ifade eden Tutsi, iki sayaç arasinda su tüketim miktarlarinda fark olusunca site yönetiminin basvuru yaptigini belirtti.

Tutsi, site içerisinde var olan fiziki kaçaklarin giderilmesi için zaman kaybetmeden çalismalara basladiklarini söyledi.

Tutsi, “Akustik cihazlarla yapilan dinlemeler birçok avantaj sagliyor. En önemlisi harita yardimiyla yapilan tespit sayesinde gereksiz kazilar yapilmiyor. Sonuçta yapilan kazilarin belirli bir maliyetinin oldugu unutulmamalidir. Ayni zamanda cihazlarla yapilan tespit sonucu yeraltinda bulunan malzemeler de zarar görmüyor. Ayrica cihazlar beraberinde zaman açisindan da önemli avantajlar barindiriyor. Fiziki kaçaklar cihazlar vasitasiyla dakikalar içinde tespit yapmaya imkan taniyor” dedi.

Kaynak: İHA