Pamukkale'de 23 Nisan Coskusu Çocuklari Mutlu Etti

Pamukkale Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami için çesitli etkinlikler düzenledi. Gelecegin teminati olan çocuklar 23 Nisan coskusunu doyasiya yasarken, etkinliklere ilgi büyük oldu. On binlerce çocuk düzenlenen etkinliklerde büyük cosku yasadi.

Pamukkale'de 23 Nisan Coskusu Çocuklari Mutlu Etti


Pamukkale Belediyesi her bayramda oldugu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 102. yil dönümünde de özel etkinlikler düzenledi.

23 Nisan coskusunu gelecegin teminati olan çocuklara doyasiya yasatmak isteyen Pamukkale Belediyesi bu güne özel etkinlikler organize etti.

23 Nisan coskusu salonlara sigmadi

Pamukkale Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda çocuklari çizgi film kahramani Kukuli ile bulusturdu. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda 3 seansta binlerce çocuk bayram sevinci yasadi. Etkinlige ilgi o kadar yogundu ki 23 Nisan coskusu adeta salonlara sigmadi. Çocuklar etkinlik alaninda yüz boyama ve eglenceli oyunlarla bayram coskusunu doyasiya yasama imkani buldu. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki etkinlige çocuklari Asim ve Elif ile birlikte katildi.

Etkinlik alanina gelen Örki’ye çocuklar büyük ilgi gösterdi. Baskan Örki, burada günün anisina selfie çekmeyi de ihmal etmedi.

Çocuklar doyasiya eglendi

Pamukkale Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri lunaparkta da devam etti. Gün boyu süren etkinlikte çocuklar, çarpisan araba, dönme dolap, balerin ve diger oyun gruplarinda doyasiya eglenme imkâni buldular. Yine 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde PAÜ KYK Stadi’nda çesitli spor etkinliklerinin yer aldigi “Çocuklar egleniyor, okullar yarisiyor” etkinligi düzenlendi.

Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar özel hazirlanan alanlarda mini basketbol, dart, bocce, masa tenisi, barfiks, sut, labirent oyunu ve badminton dallarinda yaristilar. Ayrica çocuklar yüz boyama, boya atölyesi ve atis poligonunda güzel vakit geçirme sansi yakaladi. Yapilan yarismalar sonunda Zahide Kaynak Dinçer Ortaokulu genel klasmanda birinci olurken, Münevver Nafiz Dirlik Anafartalar Ortaokulu ikinci, Merkez Ortaokulu üçüncü ve Zeytinköy Hayirsever Ortaokulu da dördüncü oldu. Yine ayni alanda Pamukkale Belediyesi’nin de destekleriyle Gençlik Spor Il Müdürlügü ve Denizli ASKF tarafindan düzenlenen 23 Nisan Futbol Senligi’ne katilan takimlari da ziyaret eden Baskan Örki, sporculara basarilar diledi. Bu turnuvada 2010-2011 dogumlularda Kartalgücü sampiyon olurken, Bereketlispor ikinci, Altin Horoz ve Altin Yildiz takimlari da üçüncülügü elde etti. 2012-2013 dogumlu sporcularin katildigi kategoride ise Altin Yildiz FK birinci, Altin Horozspor ikinci ve Merkezspor ile Buharkentspor ise üçüncülügü kazandi. Dereceye giren takimlara ve sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.



“Dünyanin dört bir yanindaki tüm çocuklarin yüzü gülsün”

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, KYK Stadi’ndaki etkinlik alanina da giderek çocuklarla bir araya geldi. Etkinliklere katilan çocuklari ziyaret eden baskan Örki, çocuklarla oyun da oynadi. Yarismalari bir süre takip eden Baskan Örki, alanda bulunan çocuklarla birlikte dev Türk Bayragi’ni açarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlari’ni kutladi. “Iyi ki 102 yil önce Gazi Mustafa Kemal Pasa 23 Nisan’i ülkemizin ve dünyanin tüm çocuklarina bayram olarak hediye etmis” diyen Baskan Örki, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk o kadar genis gönüllüymüs ki bu günü tüm dünya çocuklarina bir bayram olarak armagan etmis, ona yürekten tesekkür ediyoruz. Insallah bu bayram vesilesiyle de dünyanin dört bir yanindaki tüm çocuklarin yüzü gülsün. Sevgili kardeslerim sizlerle bir arada olmak bizim için çok önemli. Suan Nihat Zeybekci kongre salonunda binlerce çocugumuz Kukuli gösterisini izliyor. Yine binlerce çocugumuz Lunaparktaki eglencelere katiliyor. Burada da sizler sportif faaliyetlerle 23 Nisan’in coskusunu yasiyorsunuz. 23 Nisan coskusunu bütün Denizli’mize yaymaya çalisiyoruz. Katildiginiz için her birinize yürekten tesekkür ediyor ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminizi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA