Göçmen Ve Siginmaci Çocuklar, 23 Nisan'i Kutladi

Dünyanin farkli cografyalarindan Trabzon’a gelerek burada egitimlerini sürdüren siginmaci ve göçmen ögrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini düzenlenen etkinlikle kutladi.

Göçmen Ve Siginmaci Çocuklar, 23 Nisan'i Kutladi
Afganistan basta olmak üzere, Suriye, Iran, Irak, Pakistan gibi ülkelerden Trabzon’a gelerek burada siginmaci ve göçmen durumunda bulunan ögrenciler, Zagnos Vadisi’nde hem kendi kültürlerini tanitti hem de bölgenin yöresel folklor oyunlarini sergiledi. Il Göç Idaresi Müdürlügü ve Afganistan Hazaralari Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan organize edilen etkinlikte çocuklar birbirinden farkli oyunlar oynayarak hem yaristilar hem de eglendiler. Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu’nun da ziyaret ettigi etkinlikte çocuklar halat çekme ve çuval yarislarinda kiyasiya yaristi.

Afganistan Hazaralari Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Muhammet Gül, Trabzon’da dünyanin her tarafindan gelen siginmaci, mülteci ve göçmen çocuklar ile ev sahibi çocuklarin bir araya geldigi bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “2 bin 500 çocugumuzun burada eglenmesini bekliyoruz. Farkli atölye çalismalarimiz var. Çocuklarimizla oyun oynayacagiz. Halat ve çuval gibi yarismalarda oldu. Oyunlarin yani sira çocuklarimiza kitap, defter, kalem ve silgi hediye ediyoruz” dedi.

Trabzon Il Göç Idaresi Müdürü Ramazan Latifoglu ise, “Bugün çok güzel bir gün. Bugünün dünya çocuklarina armagan edilisinin önemi olarak burada ilimizde yasayan misafir çocuklarimiz ve vatandaslarimizla bugünü kutluyoruz. Dolayisiyla gerçekten vatandasimiz ve misafirlerimiz arasinda güzel bir uyum oluyor. Tablo mükemmel. Gelecek çocuklarimizindir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA