Atik Malzemeleri Süs Esyasina Dönüstürüyor

Bitlis Açik Ceza Infaz Kurumu’nda görevli Infaz Koruma Basmemuru Nazim Kandemir, atik malzemeleri süs esyalarina dönüstürüyor.

Atik Malzemeleri Süs Esyasina Dönüstürüyor
Bitlis Açik Ceza Infaz Kurumu’nda görevli Infaz Koruma Basmemuru Nazim Kandemir, boru, demir, plastik parçalar, karton ve agaç dallari gibi atik malzemeleri lamba ve çesitli süs esyalarina dönüstürüyor. Evinin bir kösesinde olusturdugu atölyede atik malzemeleri degerlendirmeye baslayan Infaz Koruma Basmemuru Nazim Kandemir, zamanla kendini gelistirerek çalistigi kurumda bulunan atik malzemeleri geri dönüsüme kazandirmaya basladi.

Bitlis Açik Ceza Infaz Kurumu’nda olusturulan atölyede zaman zaman mahkumlarla birlikte, zaman zaman ise bireysel olarak el becerisini kullanarak çalisma yapan Kandemir, bir birinden güzel islere imza atiyor. Kurumda atil durumda olan boru, demir, plastik parçalar, karton ve agaç dallari gibi atik malzemeleri tek tek elden geçiren Kandemir, bu atik malzeleri lamba ve çesitli süs esyalari dönüstürüyor. Atik malzemelerden ürettigi bir birinden güzel süs esyalarini kurumda degerlendiren Kandemir, bir yandan kuruma görsel güzellik katarken diger yandan ise mahkumlarin el sanati ögrenmelerine katki sunuyor.

Atik malzemeleri süs esyalarina dönüstürme isini uzun yillardir severek yaptigini ifade eden Nazim Kandemir, bu sayede hem süs esyasi ürettiklerini hem de atil malzemeleri geri dönüsüme kazandirdiklarini söyledi.

Boru, demir, plastik parçalar, karton ve agaç dallari basta olmak üzere bulduklari tüm atik malzemeleri dönüstürmeye çalistiklarini kaydeden Kandemir, mahkumlarinda zaman zaman dahil oldugu çalismalar sonucunda bir birinden güzel lamba ve çesitli süs esyalari ürettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA