Atasehirli Gençler, Dansla 23 Nisan'a Damga Vurdu

Atasehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Danslari Toplulugu,  bir rozetle baslayan ve halk egemenligi ile sonuçlanan tarihi süreci muhtesem danslarla sahneye tasidi.  Nefes kesen koreografi, izleyenlere unutulmaz anlar yasatti.

Atasehirli Gençler, Dansla 23 Nisan'a Damga Vurdu
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 100’üncü yil dönümüne özel olarak hazirlanan ancak pandemi nedeniyle sahnelenemeyen “Rozetin Yolculugu” isimli belgesel - dans tiyatrosu, seyircisiyle bulustu. 22 Nisan aksami galasi yapilan gösteride, bir rozetle baslayan ve bizi Cumhuriyet’e tasiyan süreç, çocuklarin muhtesem dans gösterisiyle hikâye edildi. Iki yil süren bir emegin ardindan sahneye konulan oyunun galasi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapildi. Büyük begeni kazanan dans tiyatrosunu, CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Gamze Akkus Ilgezdi, Atasehir Belediye Baskan Yardimcisi Sadik Semih Kayhan, Belediye Meclis Baskan Vekili Kudret Aslan, CHP Atasehir Ilçe Baskani Celal Yalçin, Sanatçilar Metin Akpinar, Mert Firat ve akademisyenler de izledi. Modern, yerel ve drama gibi farkli tarzda danslari bir araya getirerek iki saat boyunca muhtesem bir performans sergileyen topluluk, gala programinda dakikalarca ayakta alkislandi.

Baskan Ilgezdi: “Mutluluk ve onur duydum”

Galada Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, gösterinin seyircisiyle bulusmasindan büyük heyecan duydugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti: “Çocuk Halk Danslari Toplulugumuza, bu büyük gösteri için tesekkür ediyorum. Bizleri buradan alip, kurulus yillarina götürdüler. Bu aksam burada, hem sevgili çocuklarimizin emeklerini ve yeteneklerini görmekten büyük mutluluk duydum hem de böyle sanli bir tarihe sahip olmaktan. Gösteride emegi geçen herkesi tebrik ediyorum. Bundan tam 102 yil önce ulu önder Atatürk’ün çocuklara verdigi bu büyük armagan, bizler için de yol gösterici oluyor. Atasehir’de çocuklari mutlu etmek ve gelisimlerine katki sunmak için yürükten çaba veriyoruz.”

“Himaye-i Etfal Cemiyeti" adi ile bilinen çocuk esirgeme kurumunun milli bayramlarda kimsesiz çocuklar yararina rozet satisi yapmasindan esinlenilen gösteride 80 yetenekli çocuk görev aldi. Rozetin Yolculugu’nun Tarih Danismanligini Tolga Gerger, Genel Sanat Yönetmenligini Sevket Yakupoglu, Koreografisini Deniz Danis üstlendi. Müzikler ise yerel ve anonim bestelerden olusurken, tüm kayitlar Atasehir Belediyesi’nin stüdyolarinda yapildi. Ilk gösteri öncesi toplam 600 saat prova gerçeklestirildi.

Gösteride 300’e yakin kostüm kullanildi. Ayrica bilgisayar animasyonlari da gösteriye eslik etti.

“Çok etkilendim, mükemmel bir çalisma”

Sinema oyuncularindan Metin Akpinar, “Çok etkilendim bence mükemmel bir çalisma, gerçekten çok etkileyiciydi. Oyunda Milli Hakimiye ve çocuk bayraminin siralamasi muhtesemdi. Ayrica gösterinin belli yerleri beni çok duygulandirdi. Özellikle Semazen ve Semah gösterisi mükemmeldi. Mustafa Kemal’i oynayan çocugumuzun dansi, mimigi muhtesemdi. Çok duygulandim ve çok etkilendim. Bence mükemmel bir çalisma olmus" ifadelerini kullandi.

“Bu çalisma, güzel bir emegin sonucu”

Gösteriye katilan oyuncu Mert Akfirat ise “2 yil süreyle çalismislar. gerek baskanimiz gerek belediyenin tüm çalisanlari çok büyük emek verdi. Disaridan yine ögretmenlerimizin, egitmenlerimizin çok büyük katkilari oldu. Ve bu çalisma, güzel bir emegin sonucu aslinda. Rozetin yolculugu, Cumhuriyet tarihimizin nasil yollardan geçtigini meclisimizin öncesinde ve sonrasinda açilis süreçlerini ve sonrasindaki mücadele hayatini, 81 ilindeki tüm vatandaslarimizin mücadelelerle nereye geldigimizi anlatan güzel bir hikaye olmus” diye konustu.

“Rozetin Yolculugu” 23 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de Atasehir DasDas’da seyircisiyle bulusacak. Ikinci gösterisi ise 24 Nisan Pazar günü saat 17.00’de MSKM’de gerçeklesecek. Ücretsiz olacak gösterilerin davetiyeleri DasDas ve Mustafa Saffet Kültür Merkezi giselerinden alinabilecek. “Rozetin Yolculugu”, 23 Nisan haftasi sonrasi da gösterilerine devam edecek. Öte yandan, 23 Nisan Çocuk Bayrami etkinliklerinde düzenlenen resim yarismasinda ödüller de sahiplerini buldu.
Kaynak: İHA