Sehitkamil'de Ortaokul Ögrencileri Bilgi Yarismasinda Ter Döktü

Sehitkamil Belediyesi, Sehitkamil Kaymakamligi ve Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Ortaokullararasi Bilgi Yarismasi düzenlendi. 135 ortaokuldan finale kalan 4 ortaokulun ögrencileri birincilik için kiyasiya mücadele etti.

Sehitkamil'de Ortaokul Ögrencileri Bilgi Yarismasinda Ter Döktü
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Ortaokullararasi Bilgi Yarismasi finali, Sehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Programa Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci, okul idarecileri, ögretmenler ve çok sayida ögrenciler katildi.

Finale kalan 4 ortaokul, birinci olmak için kiyasiya mücadele etti. Yarismalar sonunda; Servi Erdemoglu Ortaokulu birinci, Özel Deger Koleji Ortaokulu ikinci, Ali Küncülü Ortaokulu üçüncü, Özel Nesibe Aydin Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Dereceye giren okullara tebrik

Yarisma sonrasi konusma yapan Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, “Ilçemiz genelinde bulunan bütün ortaokullarimiz bu bilgi yarismasina katildilar. Her yarismada da oldugu gibi bu yarismanin birincisi, ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsü belirlendi. Gönlümüzde hepiniz bu yarismanin birincisisiniz. Tüm okullarimiza yarismaya katildiklari için tesekkür ediyorum. Bu yarismada da dereceye giren okullarimizi da tebrik ediyorum. Tabi bu yarismaya ögrencilerimizi hazirlayan ögretmenlerimize de tesekkür ediyorum. Bu yarismada görev alan basta Sehitkamil Belediyemize, Milli Egitim Müdürlügümüze de tesekkür ediyorum. Ögrencilerimiz bilgide yaristilar. Tatli ve güzel bir rekabet oldu. Geleneksel hale gelen bu yarismalarin gelecek aylarda da yapilmasini temenni ediyoruz. Ben tekrar emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Amaç daha nitelikli ve basarili bireyler yetistirmek

Yarisma sonrasi açiklamada bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Ben de öncelikle bu etkinligin bu noktaya gelmesine kadar emek veren tüm okullarimizdaki hocalarimiza ve ögrencilerimize yürekten tesekkür ediyorum. Tabii bugün finalde 4 okul ile beraberiz. Ama bu isin geri kalan bölümünde birçok etkinlikler yapildi. Amacimiz, bu bilgi yarismasini geleneksel hale getirmek ve bunu devam ettirebilmek. Yine en büyük amacimiz, daha nitelikli ve daha basarili bireyler yetistirmek. Bu konuda her zaman desteklerini yanimizda hissettigimiz Sayin Valimize, Kaymakamimiza Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Bugün de dereceye giren tüm yavrularimizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Yarisma sonrasi konusan Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci, “Böylesine güzel ve anlamli bir programda sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bu konuda emegi geçen basta Sayin Kaymakamimiz ve Baskanimiz olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Okul idarecilerimiz çok büyük katki sundular, ögretmenlerimiz bu zor sartlara ragmen ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Eksigimiz, yanlisimiz, dogrumuzla çok güzel bir sonuç ortaya konuldu. Elbette bu tür yarismalarda birinci ikinci veya üçüncü olacaktir ama bizim gönlümüzde tüm ögrencilerimiz birincidir. Önemli olan burada çocuklarimizin kendilerini göstermesidir. Ben dereceye giren tüm ögrencilerimizi yürekten kutluyorum. Basarilarinin devamini diliyorum ” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan dereceye giren ögrencilere ödülleri; Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ve Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci tarafindan verildi.

Kaynak: İHA