Osmaniye'de 725 Ariciya 108 Ton Seker Destegi Saglandi

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan Osmaniye’de Aricilik Kayit Sistemi’ne kayitli 725 ariciya 108 ton kristal toz seker dagitildi.

Osmaniye'de 725 Ariciya 108 Ton Seker Destegi Saglandi
Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan Türkiye Seker Fabrikalari Anonim Sirketi Genel Müdürlügü’nden alinan 108 ton kristal toz seker Osmaniye genelinde Aricilik Kayit Sistemi’ne kayitli 725 ariciya dagitildi. Kis aylarinin sert geçmesinden dolayi besin ihtiyacini karsilayamayan aricilarin üretimi için kullanilacak olan sekerler kovanlarin güçlenmesiyle bal üretime önemli katki saglayacak. Dagitilan sekerden kesinle bal üretilmeyecegini belirten Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Ilmeç, sekerlerin kovanlardaki ari sayilarini artirmasi için kullanilacagini söyledi.



725 ariciya 108 ton seker dagitildigini söyleyen Ilmeç, “Ari yetistiricilerimiz için ilkbahar surubu olan ve bakanligimiz tarafindan büyük bir kismi karsilanan seker dagitimini gerçeklestiriyoruz. Osmaniye’de bulunan 725 araciya 108 ton seker dagitimi yapiyoruz. Bundan önceki dönemde de 58 ton destek salmistik. Önümüzdeki sonbahar döneminde ise seker dagitimlarimiz devam edecek. Burada söyle bir durum var. Bu seker dagitimi ari sagligi ve kovan güçlenmesi için olan bir durumdur. Seker dagitimi kesinlikle bal üretimi ile ilgili bir durum degildir. Dolayli olarak bal üretimiyle alakali yani bu seker bal olmuyor aricilarimiz kovanlardaki ari sayilarini arttiriyor. Bu mutlak suretle gerekli olan bir durumdur” diye konustu.

Seker desteginin kendileri için önemli olduguna deginen Osmaniye Ari Yetistiricileri Birligi Baskani Emin Gaffaroglu, “Bakanligimizin sunmus oldugu 108 ton sekeri kent gelinde aricilara dagitiyoruz. Bu bizim için önemli bir destek. Neden önemli ari gelismedigi içi bal yapmiyor. Sekeri sadece arinin gelismesi için kullanacagiz. Farkli anlasilmalar var. Nedir. Iste sekerden bal yapiyorlar. Kislarin uzun gitmesi sebebiyle ari su an açlik tehlikesinde. Yani arimizi gelistirmek için kullanacagimiz bir seker destegidir” dedi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz da seker desteginin saglanmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA