Minikler 23 Nisan Coskusunu Sokaklara Tasidi

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Mevlana Mahallesi Kadin ve Çocuk Atölyesi’nde ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ coskusu yasandi. Atölyede egitim gören çocuklar, mahallelerinde yaptiklari kortej yürüyüsü ile bayram coskusunu sokaklara tasidi.

Minikler 23 Nisan Coskusunu Sokaklara Tasidi
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Mevlana Mahallesi Kadin ve Çocuk Atölyesinde egitim gören çocuklar ile anneleri, Mevlana Mahalle Muhtarligi önünde toplanarak, atölyeye kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayraklari ve balonlarla birlikte yürüyen minikler, üzerlerinde Atatürk siluetlerinin basili oldugu tisörtler giydi. Atölyenin önüne kadar yürüyen minikler, sokaklara 23 Nisan coskusunu tasidi. Mahalle halki da bu coskuya evlerinin balkon ve pencerelerinden ortak oldu.

Kortej boyunca 23 Nisan coskusuna yakisir sarkilar ve marslar esliginde yürüyen çocuklar, daha sonra atölye önünde gösterilerini sergiledi. Siirler okuyup, sarkilar söyleyen ve dans eden minikleri, aileleri de cosku ve heyecanla izledi.

“Çocuklarimizin kendi mahallelerinde bir anilari olsun istedik”

Mevlana Mahallesi Kadin ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu ve Okul Öncesi Ögretmeni Sonay Berber, 23 Nisan kutlamalari çerçevesinde bir haftadir çocuklara 23 Nisan’la ilgili çalismalar yaptirdiklarini anlatarak, “Çocuklarimizin aslinda kendi mahallelerinde bir anilari olsun istedik. Amacimiz, hem onlara armagan edilen 23 Nisan’i eglenceli kutlamalari hem de bu yollardan her zaman geçiyorlar ama öyle bir ani birakilmamistir” diye konustu.

Kaynak: İHA