Kuzey Ve Güney Kore Liderleri Mektuplasti

Güney Kore Devlet Baskani Moon Jae In ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un kisisel mektup alisverisinde bulundu.

Kuzey Kore’nin ardi ardina gerçeklestirdigi füze denemeleri nedeniyle Pyongyang-Seul arasindaki gerginlik artarken, bölgede olumlu bir gelisme de yasandi. Görevi birakmaya hazirlanan Güney Kore Devlet Baskani Moon Jae In ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un kisisel mektup alisverisinde bulundu.

Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansi’nin (KCNA) haberine göre, Kim’in Çarsamba günü Moon’dan kisisel bir mektup aldigi ve ertesi gün Moon’a yanit verdigi belirtildi. Mektup alisverisinin liderlerin derin güveninin bir ifadesi oldugu belirtilen haberde, Moon ve Kim’in usanmadan çaba gösterilmesi halinde Kuzey Kore ve Güney Kore iliskilerinin gelisecegi ve düzelecegi konusunda mutabik kaldiklari aktarildi. Haberde ayrica Kim Jong Un’un, Moon Jae In’in görev süresinin son günlerine kadar ulusu için gösterdigi çabayi takdir ettigi de kaydedildi.

Yeni devlet baskanina mesaj

Kuzey Kore bu yil 12 füze denemesi gerçeklestirerek Kore Yarimadasi’nda güvenlik kaygilarinin artmasina neden olmustu. Pyongyang’in son ilimli yaklasimi, Güney Kore’nin yeni devlet baskani seçilen ve 10 Mayis’ta göreve baslamaya hazirlanan Yoon Suk Yeol yönetimine müzakere sinyali olarak yorumlandi.
Kaynak: İHA