Ilk Yardim Egitimlerini Tamamladilar

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi, dekan ve ögretim üyeleri ilk yardim egitimlerini tamamladilar.

Ilk Yardim Egitimlerini Tamamladilar
Seyh Edebali Üniversitesi, Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörlügü tarafindan üniversite ögretim görevlilerine ilk yardim egitimi verildi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Koyun, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Harun Tunçel, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Kurban, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismail Hakki Iscan, Ziraat ve Doga Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ramazan Meral ve Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yamik üniversitenin is sagligi ve güvenligi koordinatörlügü, ilk yardim egitim merkezinde ilk yardim egitimlerini tamamladilar.

Temel yasam destegi, zehirlenmelerde ilkyardim, kanamalarda ve yaralanmalarda ilkyardim, Heimlich manevrasi, Rentek manevrasi gibi teorik ve pratik birçok konunun ele alindigi egitimlerin ardindan gerçeklestirilecek olan temel ilk yardim sinavini basariyla tamamlayan senatörler Saglik Bakanligi onayli, ‘Ilk Yardimci Belgesi’ne sahip olacaklar.

Hayat kurtarici müdahalenin önemine vurgu yapan senatörler üniversitemde görev yapan tüm personeli bu egitimi almaya davet ettiler.
Kaynak: İHA