Emet Bor Karbür Fabrikasi Için ÇED Raporlarinin Hazirlanma Süreci Basladi

Emet Bor Isletmesinde isçi ve memur personele verilen iftar programina katilan Eti Maden Isletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleser, Emet’e yapilacak olan Bor Karbür Fabrikasi için ÇED raporlarinin hazirlanma sürecinin basladigini ifade etti.

Emet Bor Karbür Fabrikasi Için ÇED Raporlarinin Hazirlanma Süreci Basladi
Genel Müdür Serkan Keleser, Maden Is Sendikasi Genel Baskani Nurettin Akçul, Emet Bor isletmesinde isçi ve memur personelleri ile birlikte iftar yapti.

Emet Bor Isletmesinde gerçeklestirilen iftara Genel Müdür Keleser ve Genel Baskan Akçul’un yani sira, Emet Kaymakami Hasan Çiçek, Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Hisarcik Belediye Baskani Fatih Çaliskan, Emet Bor Isletme Müdürü Ersan Ayten, Hisarcik Maden Is Sendikasi Sube Baskani Memis Gugus, isletme idari personeli, memur ve isçiler katildi.

Iftar sonrasi bir konusma yapan Eti Maden Isletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleser, geçen yil üretim rekorlari kirdiklarini, bu yil ise ilk 4 ayda geçen yilin rakamlarini yakalamaya ramak kaldigini belirtti.

Emet’e yapilacak olan Bor Karbür Fabrikasi için ÇED raporlarinin hazirlanma sürecinin basladigini ifade eden Genel Müdür Keleser, yapimi devam eden Sülfirik Asit Fabrikasinin ise bu yilsonunda tamamlanmasinin hedeflendigini söyledi.



Eti Maden olarak egitime ve gençlige verdikleri desteklerden söz eden Keleser, Emet ve Hisarcik ilçelerine kurumlarinca yaptirilan Gençlik Merkezlerinin kisa sürede hizmete geçecegini, ayrica isçilerin üretim primlerine de zam yapilacagini sözlerine ekledi.

Keleser Enerji Bakanlari Fatih Dönmez’inde ifade etigi gibi 2022 yilinin bor cevherlerinin yili olacagini, Emet’e Bor Karbür Fabrikasinin yani sira Türkiye’de Ferro Bor ve Lityum Tesislerinin de kurulacagini belirtti.

Kaynak: İHA