Dünya Birincisi Olan Imam Tarihi Camide Cuma Salasi Ve Ezanini Okudu

Suudi Arabistan’da düzenlenen “Kur’an-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasi”nda Dünya birincisi olan Muhsin Kara, Sivas’ta tarihi Ulucami’de Cuma salasi ve ezanini okudu.

Dünya Birincisi Olan Imam Tarihi Camide Cuma Salasi Ve Ezanini Okudu
Suudi Arabistan’da 2019’dan bu yana düzenlenen ve binlerce kisinin basvurdugu “Kur’an-i Kerim’i ve Ezani Güzel Okuma Yarismasi”na Türkler damga vurdu. Yarismada, Sivas’in Sarkisla ilçesindeki Ravza Camii’nde vekil imam olarak görev yapan Muhsin Kara dünya 1’incisi, Istanbul’un Sariyer ilçesindeki Emirgan Hamid-i Evvel Camii’nde imam olan Alpcan Çelik ise dünya 2’ncisi oldu.

Geçtigimiz gün Sivas’a dönen Muhsin Kara bugün Sivas’ta bulunan tarihi Ulucami’de Cuma salasi ve ezanini okudu.

Kara yaptigi açiklamada, tarihi Ulucami’de sala ve ezan okumaktan dolayi duydugu mutlulugu dile getirip, “Ülkemize gelir gelmez, yasadigimiz, ekmegini yedigimiz, suyunu içtigimiz Sivas’a gelir gelmez bu güzel mabette, bu maneviyat yüklü tarihi Ulu Cami’de Cuma salasini ve ezani okumaktan dolayi çok mutluyum. Vatandaslarimizin da sosyal medyadan Ulu Cami’de sala ve ezan okumam konusunda bir talebi vardi. Bunu gerçeklestirdigim için çok çok mutluyum” dedi.

Cumhurbaskani arayip tebrik etti

Kara, Cumhurbaskaninin kendisini arayacagini önceden hayal ettigini ifade edip, “Devletimizin üst kademesinden böylesine bir tebrik almak benim için son derece onur verici bir sey. Allahtan tek bir arzum vardi. ’Olur da böyle bir sey olursa Cumhurbaskanimiz büyük bir ihtimal arayacaktir’ diye düsündüm. Bu durum, Cumhurbaskanimizin bu gibi yaklasimlara, basarilara ne kadar önem ve deger verdiginin göstergesidir. Ben kendisine bir kez daha tesekkür ediyorum. Heyecanimi anlatamam. Binlerce kisinin önünde ezan ve Kur’an-i Kerim okurken hiçbir sekilde heyecanlanmamak ama Cumhurbaskani aradiginda böylesine bir heyecan yasamak çok degisik bir duygu” dedi.

Mutluluga vesile oldu

Mutluluga vesile oldugu için Allah’a hamt ettigini vurgulayan Kara, “Malumunuz bir pandemi süreci geçirdik. Ülke olarak evlere kapandik. Manevi olarak insanlar sarsildi. Sosyal medyada gördügüm kadariyla böyle bir açlik varmis. Bir Ramazan mevsiminde böyle güzel bir mevsimde ezani güzel okuma yarismasinda dünya genelinde bir birinciligin ülkemize getirilmis olmasina insanlar çok sevindi ve ’Hocam o kadar güzel bir haber oldu ki bizim için sayenizde nefes aldik’ dediler. Buna vesile oldugum için Rabbime sonsuz hamdu senalar olsun.” Seklinde konustu.

Kaynak: İHA