DPÜ'de 'Milli Mücadelede Din Adamlari' Konulu Konferans

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde (DPÜ), 30 Agustos Zafer Bayraminin 100. Yili Etkinlikleri çerçevesinde “Milli Mücadelede Din Adamlari” konulu konferans gerçeklestirildi.

DPÜ'de 'Milli Mücadelede Din Adamlari' Konulu Konferans
IIF Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlige çok sayida ögrencinin yani sira akademik ve idari personel de katildi.

Konferansta konusmaci olarak katilan Islami Ilimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Ergin Ögcem, konusmasinda milli mücadele öncesi yasananlari ve sonrasinda milli mücadeleye giden sürecin hikayesini aktararak basladigi konusmasinda, Kurtulus Savasi döneminde Anadolu genelinde organize edilen teskilatlar hakkinda bilgilendirmede bulundu. Ayrica bu teskilatlarda yer alan din adamlarinin kimler olduguna, bu din adamlarinin milli mücadele lehinde yaptiklari faaliyet ve fedakarliklarin neler olduguna degindi.

Üzerinde yasamakta oldugumuz cografyanin çok büyük bedeller ödenerek düsman isgalinden kurtarildigini ve bu topraklar üzerinde yasayan her ferdin mutlak surette bu fedakarliklarin bilinç ve suurunda bir yasamla mükellef oldugunu ifade eden Ergin Ögcem, bu mücadelenin ruhunun dogru anlasilmasi noktasinda nelere dikkat edilmesi gerektiginden bahsetti.

Ülke içerisinde ve disinda terör odaklarina yönelik operasyonlar yapan Türk Silahli Kuvvetleri’nin kahraman neferlerini anan Ögcem, tüm sehitler için dua etti.
Kaynak: İHA