Dernek Lokalinde Bir Kisiyi Biçaklayarak Öldüren Sanik Için Akil Sagligi Raporu Istendi

Kocaeli’de dernek lokalinde çay içen kisiyi kalbinden ve sirtindan biçaklayarak öldüren sanigin yargilanmasina devam edildi. Mahkeme heyeti, sanigin akil sagliginin yerinde olup olmadigina dair istenilen raporun beklenilmesine karar verdi.

Dernek Lokalinde Bir Kisiyi Biçaklayarak Öldüren Sanik Için Akil Sagligi Raporu Istendi
Olay, 19 Eylül 2020 tarihinde Izmit ilçesine bagli Bekirdere Mahallesi’nde bulunan bir dernegin lokalinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dernek lokalinde arkadasiyla birlikte çay içen 42 yasindaki Volkan Mercan, akli dengesinin yerinde olmadigi iddia edilen Kadir O. tarafindan gögsünden ve sirtindan defalarca biçaklandi. Agir yaralanan Mercan, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Olayin ardindan polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan Kadir O. ise emniyetteki islemleri sonrasinda Bakirköy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanede tedavisi tamamlanan Kadir O., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akil sagligi raporu

Hakkinda ’kasten öldürme’ suçundan dava açilan Kadir O’nun, Kocaeli 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina devam edildi. Durusmaya Kadir O. katilmazken, avukatlar ise salonda hazir bulundu. Mahkeme heyeti, Kadir O.’nun tutukluluk halinin devamina ve akil sagliginin yerinde olup olmadiginin tespiti için Adli Tip Kurumundan rapor beklenilmesine karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA