Bakan Ersoy Açiklamasi 'Rize'nin Turizm Potansiyelinin Dogru Yönetilmesi Adina Ne Gerekiyorsa Yapacagiz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Rize’nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en dogru sekilde yönetilmesi adina ne gerekiyorsa yapacagiz" dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Rize'nin Turizm Potansiyelinin Dogru Yönetilmesi Adina Ne Gerekiyorsa Yapacagiz'
Bir dizi ziyaret için Rize’ye gelen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, ilk olarak Rize valiligini ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardindan tarihi Rize kalesine çikan bakan Ersoy, cuma namazinin hemen ardindan burada da çesitli incelemeler gerçeklestirerek Rize Belediyesi’ne gitti. Rize Belediyesi’nde gerçeklesen toplantinin ardindan konusmasini yapti. Yapilan konusmanin ardindan yaylalari gezen Bakan Ersoy, iftar yemegi için merkeze gelerek iftarini yapti. Yapilan iftar yemeginin ardindan atma türkü gelenegini 65 yildir ürettikleriyle sürdüren Osman Efendioglu’nun atma türkü performansi gerçeklesti.

Iftar yemeginin ardindan konusan Bakan Ersoy, "Kültür ve Turizm Bakanligi olarak yesil ve mavinin bulusma noktasi Rize’ye katki saglamak amaciyla sizlerle bir araya gelmis bulunmaktayiz. Öncelikli olarak Rize’ye geldigim ilk andan itibaren samimiyetini ve coskusunu esirgemeyen tüm Rizeli kardeslerime tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Rize’nin en temel özelligi misafirine asla yabancilik hissi vermemesidir. Her gelende bunu çok güzel hissediyor. Sunu açik yüreklilikle söylemek isterim ki, Rize’ye gelen, bu coskuya, heyecana ortak olan kendini evinde hissedecektir" dedi.

Rize’nin turizm potansiyelini önemsediklerini söyleyen Ersoy, "Gün içerisinde bazi ziyaretler gerçeklestirip, yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler aldik. El birligiyle kültür ve turizm alaninda Rize’de neler yapmamiz gerektigi konusunu tüm detaylariyla masaya yatirdik. Rize’ye yapilacak çalismalarla ilgili olarak hiçbir tereddüttünüz olmasin. Bu çalismalarin yani sira farkli bir noktanin daha altini çizmek istiyorum. Bildiginiz gibi Sayin Cumhurbaskanimizin turizmi stratejik bir sektör olarak ilan etmesinin ardindan, yeni bir yol haritasi belirledik. Ülkemizin turizm potansiyelini en dogru sekilde yönetmek adina bazi radikal kararlar aldik. Bu degisim hamlesinin hemen ardindan ise Türkiye turizm alaninda rekorlar kirmaya basladi.

Fakat turizmde her seyin çok iyi gittigi bir dönemde, hiç hesapta olmayan yeni bir durumla, kovid-19 salginiyla karsilastik. Tüm sektörleri olumsuz etkileyen salgin turizm sektörüne de ciddi bir darbe vurdu. Bu süreçte sektörün en az sekilde etkilenmesi için bazi tedbirler aldik. Bu tedbirler sayesinde sektörün ayakta kalmasina sagladik. Simdi önümüzde yeni bir dönem basliyor. Yeni döneme iliskin tüm hazirliklarimizi tamamlamis bulunuyoruz. Her zaman ifade ettigimiz gibi biz ülkemizin turizmini bir bütünlük içerisinde ele aliyoruz. Bu kapsamda Karadeniz’in de çok önemli bir yer teskil ediyor. Biliyoruz ki Karadeniz’e gelen herkes dogal güzelliklerine hayran kaliyor, burayi asla unutamiyor. Bunun için Karadeniz’in, Rize’nin turizm potansiyelini çok önemsiyoruz. Bu potansiyelin en dogru sekilde yönetilmesi adina ne gerekiyorsa yapacagiz. Rize’nin daha güçlü bir sehir olmasi için adina is birligimizi daha da arttirip, daha büyük hedeflere odaklanacagiz. Birçok yaylalari gezdim hiçbirine dokunulmamis olmasi beni çok sevindirdi. Karadeniz’de maalesef her yer bu durumda degil. Rize yaylalari iyi korunmus. Dogayi koruyarak insallah çok daha ileri seviyelere turizm açisindan kültür açisindan el birligiyle getirecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA