ADÜ Egitim Fakültesi'nden Engelsiz Egitime Yönelik Bir Adim Daha

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Egitim Fakültesi, Yüksekögretim Kurulu’nun düzenledigi engelsiz üniversite ödüllerinden mekanda erisilebilirlik olarak bilinen Turuncu Bayrak Ödülüne aday bir fakülte olarak mevcut binasinda erisilebilirlik açisindan var olan eksiklikleri düzenleme çalismalari gerçeklestirdi.

ADÜ Egitim Fakültesi'nden Engelsiz Egitime Yönelik Bir Adim Daha


Görme yetersizligi olan bireylerin bina içerisinde güvenli ve bagimsiz hareket edebilmelerini saglamak amaciyla fakülte binasinin ögrenci girisi, asansör önleri, merdiven baslari ve yönlendirme levhalarinin bulundugu alanlar hissedilebilir yüzeylerle kaplandi. Ayrica küpesteliklere, braille ve kabartma yazi ile kat bilgileri eklendi.

Görme yetersizligi olan bireylerin bina içerisinde gitmek istedikleri yeri belirleyebilmeleri amaciyla islevsel olan braille ve kabartma yazilarla hazirlanmis bir kat plani kullanima sunularak ögrenci girisine yerlestirildi.

Özel gereksinimli bireylerin kullanimi için halihazirda var olan engelli tuvaletleri yönlendirme tabelalari ile fark edilir hale getirildi.

Tuvaletler hem kullanim kolayligi hem de sagliga uygunluk açisindan bakimdan geçirilerek aktif kullanima hazir hale getirildi.



Bina içerisinde görme yetersizligi olan bireylerin yaralanmalarina sebep olacak bosluklar ile çikintilar kapatildi ve korumali hale getirildi.

Bölümler, anabilim dallari, idari birimler ile akademik ve idari personelin kapi isimlikleri braille yazilarla desteklendi ve görme yetersizligi olan bireylerin aradiklari kisi ya da birime yardimsiz ve bagimsiz sekilde ulasabilmelerinin önü açildi.
Kaynak: İHA