65 Yasindaki Kadin Saglik Çalisanini Bogazindan Yaraladi

Kayseri’de Mustafa Kizikli Aile Sagligi Merkezi’nde covid asisini olan 65 yasindaki kadin hasta, aile hekimi ve ebeye saldirdi. Saglik çalisaninin bogazina tirnaklarini geçiren yasli kadin için suç duyurusunda bulunuldu.

65 Yasindaki Kadin Saglik Çalisanini Bogazindan Yaraladi
Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesinde bulunan Mustafa Kizikli Aile Sagligi Merkezi’nde meydana gelen olayda, covid asisi yaptirmak için merkeze gelen L.S. (65), aile hekimi olarak görev yapan doktor Tuba Karauz ile ebe Fatma Bozbiyik’in bulundugu odaya girdi. Iddiaya göre burada Karauz’a hakaret eden L.S., ebe Fatma Bozbiyik’in bogazina saldirdi. Bogazindan yaralanan Bozbiyik, darp raporu alarak sikayetçi oldu.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Türk Saglik Sen Kayseri Il Temsilcisi Kamil Ünal, "Ilimiz Mustafa Kizikli Aile Sagligi Merkezi’nde 65 yasindaki bir kadin hasta; üyelerimiz Aile Hekimi Tugba Karauz ile Ebe Fatma Bozbiyik hanimefendiye önce hakaretlerle sözlü saldirida bulunuyor. Daha sonra hizini alamayan kadin hasta Ebe Fatma Bozbiyik hanima fiziki siddet uygulayarak bogazini sikiyor, tirnaklarini bogazina geçirerek kanamasina mahal veriyor. Hemen arkadaslarimiz beyaz kod vererek adli inceleme için suç duyurusunda bulundu. Arkadaslarimiz darp raporu alarak gerekli adli müracaatlarda bulundu" dedi.

Olayin nasil gerçeklestigine kimsenin anlam veremedigini de sözlerine ekleyen Ünal; "Saldiriya ugrayan arkadaslarimizin ifadesine göre teyze covid 5. doz asisini uyguladiktan sonra odaya girerek agza alinmayacak hakaretler savurduktan sonra ebe hanim ’teyze neden öyle konusuyorsun’ deyince bogazina saldiriyor. Olayin tamami bu sekilde. Ne olduguna kimse mana verememis, aniden gelisen durum" ifadelerini kullandi.

Saglikta siddetin önüne geçilmesini isteyen Türk Saglik Sen Il Temsilcisi Kamil Ünal; "Her zaman savundugumuz su; saglikta siddeti uygulayanlar mutlaka tutuklu yargilanmali ve saglik kurum kuruluslarinda bu kisiler cebinden ücret ödeyerek saglik hizmeti almalari israrimiz devam ediyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA