Erzincan'a Çamur Yagdi, Oto Yikamacilarda Kuyruk Olustu

Meteorolojiden Dogu Anadolu Bölgesi için ‘toz tasinimi’ uyarisinin ardindan Erzincan’da gökyüzünde toz sonucu olusan çamur yagisi etkili oldu. Araçlari çamurla kaplanan vatandaslar oto yikamacilara akin etti.

Erzincan'a Çamur Yagdi, Oto Yikamacilarda Kuyruk Olustu
Afrika’dan gelen çöl tozlari uyarilarin dozunu artirirken mecbur olmadikça disari çikilmamasi uyarisinda bulunan uzmanlar, evdeyken de kapi ve pencerelerin mümkün oldugunca kapali kalmasini, tozlar sebebiyle önümüzdeki günlerin özellikle kronik nefes rahatsizligi bulunan kisiler için tehlikeli olabilecegini belirtmisti. Erzincan’da da tasinan tozlar yagmurla birlikte çamur olarak yaginca araçlari çamura bürünen sürücüler oto yikamacilarin yolunu tuttu. Sabah araçlarinin üzerinin çamurdan kirlendigini gören vatandaslar oto yikamacilara kosarken oto yikamacilar ve benzinliklerde araç kuyruklari olustu. Bazi sürücüler gün içerisinde tekrardan yagis olabilecegini ama buna ragmen de çamurla kapanan araçlarini yikamaya getirdigini aktardi.

Aracini yikamak için sira bekleyen vatandaslar arabalarin çamura bulandigini görünce hemen yikamacilara kostuklarini belirterek, “Uyarilar yapiliyordu. Haberlerde görüyorduk. Arabamizi yikatmaya geldik. Ufak bir kuyruk var ama temizlik imandandir dedik bekliyoruz” dedi.

Arabasini yikatmaya gelen Cemal Ekinci isimli sürücü ise dogal bir yagis olduguna dikkat çekerek, “Allah’tan gelen bir sey bu. Tarim açisindan faydali diyenler de oluyor. Meteoroloji uyardi ama çok bir önlemde alinamaz buna. Birden oldu birkaç dakikada baktim arabam hep çamur olmus. Bazi vatandaslar arabalarinin üzerlerini örtü ile örterek korudu ama bu bir seferlik bir sey degil ki. Her an yine yagabilir. Ben de geldim arabami temizletmeye bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA