Balikçilar, Av Sezonunun Bitmesine Sayili Günler Kala Teknelerini Limana Çekti

1 Eylül’de baslayip, 15 Nisan’da sona erecek olan balik av sezonunu degerlendiren balikçilar, bereketli bir av sezonu geçirdiklerini, özellikle istavrit ve hamsi avindan çok memnun olduklarini belirtti.

Balikçilar, Av Sezonunun Bitmesine Sayili Günler Kala Teknelerini Limana Çekti
Türkiye’de denizlerde 2021-2022 av sezonu 15 Nisan itibariyla kapaniyor. Fatsali balikçilar olusan hava sartlari nedeniyle teknelerini limana çektiler.

Eski yillara göre masraflarin neredeyse 3 katina çiktigini ifade eden balikçilar, giderlerin çok olmasi nedeniyle ekonomik olarak çok memnun olmadiklarini dile getirdiler. Fatsali balikçi Mustafa Mollaoglu, “Eski yillara göre havalar bu yillarda sicak geçiyor. Hamsilerde buna bagli olarak sicak sulara gelmiyor. Iklim sartlari bizleri olumsuz sekilde etkiliyor. Hamsinin yilda iki kere turu var. Hamsi çok hizli sekilde geçisini yapiyor. Bol hamsi avciligini bu duruma göre 1 ay kadar sürdürüyoruz. Gürcistan’a geçis esnasinda aglarimizi atarak hamsiyi yakaliyoruz. Balik eskisi kadar denizden çikmiyor. Istavrit baligi ise bu yil bizim yüzümüzü güldürdü. Tuttugumuz baliklari Türkiye’nin her tarafina gönderiyoruz. Her ilde hamsiyi yemeleri için vatandaslarimiza gönderiyoruz. Mevsim baslangicinda Türkiye’nin her tarafindan balikçilar avlaniyor. Marmara ve Ege’ye göre Karadeniz hamsisi daha lezzetlidir. O yüzden bizim hamsimizin yeri çok ayri. Karli havalarda hamsi yemek için vatandaslarimiz balikçilara akin ederler. Bizler de halkimizin istegini kirmiyoruz. Besin degeri yüksek olan baligi zor sartlarda tutuyor ve halkimizla bulusturuyoruz. Eski balik türlerini artik denizlerde göremiyoruz. Hava sartlari baligin akisini da etkiliyor. Bizler yine üzerimize düsen görevi her zaman yapmaya haziriz. Kazasiz belasiz bir sezon geçirdik” dedi.

Kaynak: İHA