(ÖZEL) Android Cihazlarin Virüse Karsi Bagisikligi Düsük

Son zamanlarda akilli telefonlarda meydana gelen virüslerin sebebinin sosyal medya uygulamalarindan ve sakincali sitelerden kaynaklandigini dile getiren telefoncu Ömer Genis, "Android isletim sistemine sahip olan cihazlar, virüse karsi daha savunmasizdir" dedi.

(ÖZEL) Android Cihazlarin Virüse Karsi Bagisikligi Düsük
Sosyal medya uygulamalarindan dolayi son dönemlerde telefon yazilimlarinda ve donanimlarinda aksamalar görülebiliyor. Bu durumdan magdur olan cihaz sahipleri, çözümü teknik servislerde ariyor. Isletim sistemi Android olan cihazlarda en çok görülen ariza sebebinin genellikle virüslerden yana oldugunu söyleyen Eskisehirli telefoncu Ömer Genis, sakincali siteler ve sosyal medya uygulamalarindan bulasan virüslerin, sistemde birtakim hatalar ortaya çikardigini söyledi.

Çözüm yollarindan da bahseden Genis, ya dosyalari yedekleyerek hafizayi sifirladiklarini ya da virüsün cihazda yayilmasi halinde yeni bir yazilim attiklarini vurguladi.

"Sivi temasindan dolayi telefon ana kartlarinda ve bataryalarinda oksitlemeler oluyor"

Telefonlarin sivi temasi sonucunda da bozulabildigini belirten Genis, “Cihazlarin su geçirmez özelligi olsa da belli bir miktarda sivi temasiyla karsilasiyor ve bunun sonucunda ise ana kart ve batarya gibi donanimsal parçalarda oksitlenme meydana gelerek cihazda aksamalara neden oluyor. Bu gibi durumlarda, cihaz açilmadan önce dogrudan teknik servislere götürülüp, müdahale edilmesi gerekiyor. Pirince koymak gibi yöntemlerle sorunun kisa sürede çözüldügü düsünülse de cihazlar zamanla nemlenme sebebiyle oksitlenerek bozulabiliyor” dedi.

Kaynak: İHA